Sosyal Hizmet Kulübü’nden 23 Nisan Etkinliği

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Kulübü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli nedenlerle ülkelerinden ülkemize göç eden çocuklar ve aileleri ile 23 Nisan şenliği etkinlikleri gerçekleştirdi.

Sivas’ta yaşayan Afgan, İranlı, Suriyeli, Özbek mülteci çocuklarla Paşabahçe Mesire Alanında gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak çocukların ülkemizde aldıkları eğitim çerçevesinde Türkçe, daha sonra ise çeşitli dillerde şarkılar söylendi.

İp atlama, yüz boyama, el baskısı, uçurtma, halat çekme gibi etkinliklerin yapıldığı programda Anadolu kültürünü yansıtan halk oyunları oynandı.

Kulüp adına açıklama yapan Başkan Ahmet Türk, “Dünya çocuklarına bayram armağan eden bir milletin evlatları olarak çeşitli nedenlerle vatanımıza sığınan veya göç eden Afgan, Özbek, Suriyeli, İranlı yaklaşık 150 kardeşimizle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Dil, kültür, ülke fark etmeden sevginin ve kardeşliğin evrensel bir dil olduğunu gördük. Atatürk ‘Vatanı korumak çocuğu korumakla başlar’ diyor; bizler de bütün dünya çocuklarımızla birlikte vatanımızda sevgi, kardeşlik ve barış tohumları ekeceğiz. Programda emeği geçen herkese ve ayrıca Uluslararası Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM)’ne teşekkür ederiz.” dedi. 



Haber Tarihi : 26.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER