Rektörümüz 'Gardaşlık Festivali' programlarına katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Kongresi'nin 100.  yılı etkinlikleri kapsamında Dünya Sivaslılar Günü'nde 'Gardaşlık Festivali' programlarına katıldı.


Valiliğimizce dünyanın dört bir yanındaki Sivaslıları buluşturmak için düzenlenen 'Gardaşlık Festivali'nde yurt içinde ve yurt dışında yaşayan Sivaslılar şehrimizde bir araya geldi.


Bu kapsamda plaka kodu 58'i temsilen Ağustos ayının 5'i nedeniyle 2 gün sürecek festivalin ilk gününde Valimiz Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Rektörümüz Prof. Dr Alim Yıldız ile il protokolü 'Kanım Sana Feda Gardaşım, Kan Bağışında Buluşalım' sloganıyla kan bağışında bulundular.


Daha sonra Kongre Müzesi bahçesinde eski Sivas'ı konu alan 41 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.


Ülke genelinde ve dünyada Sivaslılar #DünyaSivaslılarGünü etiketi ile paylaşımlar ilk sıralarda yer aldı. Başka şehirlerde yaşayan ve festival için şehre gelen Sivaslılar da coşkuya ortak oldu.


Gardaşlık Festivali gar önünde başlayan ‘Gardaşlık Yürüyüşü’ akabinde 1058 kişinin katılımı ile 'Ağırlama Halayı' nın çekilmesi gibi etkinliklerle gece boyu devam etti.



Haber Tarihi : 06.08.2019

AYLARA GÖRE HABERLER