Şarkışla MYO’dan Ziyaret ve Konser

Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimiz; âşıklık geleneğinin, şehrimizin ve ülkemizin değerlerinden olan halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu’mun vefatının 46. yılında ünlü ozanın mezarını ziyaret ettiler.

Âşık Veysel’in doğduğu köy olan Sivrialan’da bulunan müzeyi gezen öğrenciler Âşık Veysel’in yaşadığı evi ve eşyalarını görme fırsatı buldu.

Ayrıca Şarkışla Âşık Veysel Kültür Merkezi’nde konser düzenlendi.

Konserde Öğr. Gör. Hasan Noyan’ın yönettiği Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu Korosu Âşık Veysel’in türkülerini seslendirdi.

Konsere Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Âşık Veysel Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, Âşığımızın torunları Gündüz ve Sebahattin Şatıroğlu, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber Tarihi : 25.03.2019