İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İmaj Yönetimi ve Liderlik Semineri

 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin Bankacılık ve Finans Kulübü tarafından “İmaj Yönetimi ve Liderlik Semineri” düzenlendi. 


Düzenlenen programa, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Doğan, İl Göç İdaresi Müdürü Uğur Temel Çeber, Sivaslı Girişimci İş Adamları Derneği (SİVGİAD) Başkanı Murat Açıl, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Başarılı olmak için kişinin öncelikle kendisinin başarılı olmayı istemesi gerektiğini ifade eden Sivaslı Girişimci ve İş Adamları Derneği Kurucu Genel Başkanı Murat Açıl, “Siz istediğinizde başarılı olursunuz. Siz istemiyorsanız başarılı olma şansınız yok. Sizin istemediğiniz hiçbir süreç başlamaz. Siz ne kadar istiyorsunuz o kısmı önemli. Bu aldığınız eğitimler, benim şu an anlattıklarım iş hayatı için çok önem teşkil etmemektedir. Çünkü bilgi denilen kavram 4-5 yıl geçerlidir. Dilerseniz finansçı, işletmeci, mühendis, yazılımcı olun. Aldığınız eğitim süresince edindiğiniz bilgilerin geçerliliği 5 yıl. Beş yıl sonra unutulur veya o bilgiler güncellenir. Bilgi, tazelenmesi gereken bir kavram. O bilgiyi bir defa alarak hayatınız kurtulmuş olmaz. Bir işte başarılı olmanız için mutlaka bilgilerinizi güncellemeli ve o işi başarmayı istemelisiniz.” dedi. 

Başarılı birçok girişimcinin hayatından kesitler sunan, girişimciliğin ve imajın önemine dikkat çeken Açıl, “Bizim iş dünyasındaki koşulları değiştirme şansımız olmadığına göre biz bu koşullar içerisinde nasıl başarılı olacağız? Hocalarımızdan en iyi eğitimi nasıl alacağız? Aldığımız eğitimi iş hayatında en iyi nasıl kullanacağız? İş hayatında nasıl tecrübe elde edeceğiz? Nasıl bir imaj yaratacağız? İmaj nedir? İmaj; karşınızdaki kişide gördüğünüz her şeydir. Yani giyimi kuşamı, ses tonu, hitabeti, bedensel duruşu, jest ve mimikleri, bakışı. İşte bunların tamamı karşıya bir algı sağlıyor. Ne anlama geliyor bu? Üç beş saniyede karar veriyorsunuz kişinin nasıl biri oluğu konusunda. Kendiniz karşınızdaki kişiye doğru ve istediğiniz şekilde aktarmak için o 3-5 saniye çok önemli.” şeklinde konuştu.

Program sonunda bir eğitim kurumu tarafından kurs için 1 öğrenciye ücretsiz konuşma kursu, iki öğrenciye %50, iki öğrenciye ise %25’lik indirim çeki verildi.



Haber Tarihi : 15.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER