Rektörümüz Lise Öğrencileriyle Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız özel bir okulun “Kariyer Günleri” söyleşi programında lise öğrencileriyle buluştu.

Söyleşinin açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Sema Güngör konuşmasında, “Başarı basamaklarını zor koşullara rağmen yılmadan çıkan insanları “Kariyer Günleri” programı dâhilinde misafir edeceğiz. Bugünkü misafirimiz Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız. Yarın sizler de önemli yerlere geleceksiniz. Bunun için çok çalışmanız gerek. Hayat türlü engellerle doludur. Bu engeller azminizi artırmalı. Bizleri kırmayıp programımıza misafir olan Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz.” dedi.

Konuşmasına, “Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım, Bakanlarım, Genel Müdürlerim hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek yarının yöneticilerinin şimdiki gençler olduğunu hatırlatan Rektörümüz, öğrencilik yıllarına dair kesitler anlattı. Yıldızeli ilçesinin 60 haneli Çubuk Köyü’nde doğduğunu, ilkokuldan sonra yatılı olarak Sivas’ta okuduğunu söyleyen Rektörümüz, öğrencilik yıllarının 80 darbesi ve sonrasına rastladığını ifade etti.

Rektörümüz, “Darbe yıllarını yaşadık biz. Yurtta askerî bir eğitim vardı sanki. Çünkü yurdun başında bir asker vardı. Bugünkü Kongre Lisesi'nin yeri boştu, orada askerî spor yapıyorduk. Akşamları 2 saat nöbetimiz vardı. Sabah çeyrek, öğle yarım, akşam da çeyrek ekmek veriliyordu. Öğlede yapılan yemekler akşam tekrar ısıtılıp bize verilirdi. Kahvaltıda üç-dört tane zeytin, şekeri içinde kazanda kaynatılmış bir bardak çay. Şimdi bizim yaşadığımız şeyler yaşanmıyor. Biz yokluğa rağmen mutluyduk, şimdi ise insanlar varlık içinde mutsuzlar.” diyerek yaşadığı zorlukları öğrencilerle paylaştı.

Edebî metinlerden ve tasavvuftan örnekler vererek konuşmasını sürdüren Rektörümüz, Feridüddin Attar’ın Mantıku’t Tayr eserindeki Simurg hikâyesini anlattı. Simurg hikâyesinden hareketle Rektörümüz, “Bütün yolculuklar gönülde başlar ve gönülde biter. Her şey kendimizi tanımakla ilgilidir. Biz ne yapabiliriz ve zorluğa hazır mıyız? Bir hedef belirlemeniz gerekiyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için de çalışmanız gerekiyor. Hedefe varanlar ancak sabredenler, zorluklara katlananlardır. Bu soruları kendimize sormamız gerekir. Başarılı insanlar bugün sizin geçmekte olduğunuz yollardan geçti. Hedefinizi iyi belirleyip çalıştığınız takdirde başarılı olmamanız için hiçbir sebep yoktur. Bulunduğumuz yerde en iyisi olmak için çalışmamız gerekir. Bu memlekete, bu ülkeye, bu şehre hizmet edebileceğimiz her yer bizim için önemlidir. Artık diplomalar çok önemli değil. Kabiliyetleriniz çok önemli. Bulunduğunuz okullardaki sosyal faaliyetler sizleri yetiştirir.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Rektörümüz, “Sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Sizleri Üniversitemize bekliyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Program, öğrencilerin Rektörümüze plaket ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.



Haber Tarihi : 22.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER