SCÜ'de Filistin’de Yaşanan Olaylarla İlgili Basın Açıklaması Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde (SCÜ) Filistin’de yaşanan olaylarla ilgili Hatim Programı düzenlenerek saldırılar sonucu yaşamını yitiren Filistinliler için Gıyabi Cenaze Namazı kılındı ve Basın Açıklaması yapıldı.

 

İlk olarak, SCÜ İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii’nde Hatim Programı düzenlendi. Hatim programında İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan dua etti. Cuma namazının ardından da Filistin’de hayatını kaybedenler adına Gıyabi Cenaze Namazı kılındı.

 

Kültür Merkezi önünde Rektör Vekili Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Üniversite adına yaşanan olaylara dair açıklama yaptı. Rektör Yardımcıları, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrencilerin de bulunduğu açıklamada Rektör Vekili Prof. Dr. Ataseven “Gazze’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Günlerdir İsrail ordusu tarafından abluka altına alınmış Gazze bölgesindeki binlerce Filistinli kardeşimiz, İsrail’in barbarca zulmü ile karşı karşıya kalmıştır. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak tarih boyunca her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında yer alan aziz bir milletiz. Dün olduğu gibi, bugün de yarın da Kudüs için, Mescid-i Aksa için ve Filistinli kardeşlerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Onların insanca yaşayabilmeleri için sesimizi var gücüyle tüm platformlarda duyurmaya devam edeceğiz. Binlerce masum insanın kaderiyle baş başa bırakılmasına da seyirci kalamayız. Bu nedenle dünya kamuoyunu; Filistin’in onurlu direnişine destek vermeye, terör devleti İsrail’in insanlık dışı saldırılarına karşı direnmeye ve somut adımlar atmaya davet ediyoruz. ” şeklinde konuştu.

 

Sözlerinin sonunda Prof. Dr. Ataseven, “Unutulmamalıdır ki bölgedeki kalıcı barışın sağlanması, Filistin ve Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşmasına bağlıdır.” dedi.



Haber Tarihi : 20.10.2023

AYLARA GÖRE HABERLER