SCÜ Türkiye’de Erasmus Projelerinde En Çok Hibe Alan 3. Üniversite Oldu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) 2023 yılı KA171 projeleri kapsamında hibelendirilen 115 üniversite arasında 252.765 Euro ile en çok hibe almaya hak kazanan üçüncü üniversite oldu.

 

SCÜ’nün, uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda attığı adımlar ve çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Uluslararası öğrenci sayısının ve ikili anlaşmaların artması, Orhun değişim programı gibi yeni uluslararası programlara dâhil olunması, ortak uluslararası projeler ve Erasmus KA131 ve KA171 projelerine ek olarak Erasmus Konsorsiyum projeleri ile SCÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasındaki öncü yerini korumaya devam ediyor.

 

2023 yılı Erasmus Yükseköğretim Programı KA171 projeleri kapsamında Ulusal Ajansa sunulan projelerden 35’i desteklenmeye hak kazanarak 252.765 Euro ile hibelendirilen SCÜ, KA131 projeleri kapsamında da yaklaşık 400.000 Euro hibe almaya hak kazandı.

 

SCÜ, kabul edilen Erasmus KA171 projeleri kapsamında Bangladeş, Kamboçya, Nepal, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Ukrayna, Cezayir, Mısır, İsrail, Filistin, Tunus, Bahamalar, Surinam, Bolivya, Honduras, Afganistan, Yemen, Burkina Faso, Çad, Etiyopya, Gambiya, Gana, Kenya, Moritanya, Mozambik, Somali, Güney Afrika Cumhuriyeti, Sudan, Tanzanya ve Uganda’da yer alan yükseköğretim kurumlarıyla personel ve öğrenci hareketliliği gerçekleştirecek.
 



Haber Tarihi : 10.08.2023

AYLARA GÖRE HABERLER