Yeni Hastanemizde İlk İmzalar Atıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi için Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilen ihalenin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile yüklenici firma CABA Grup arasında ilk imzalar atıldı. 

 

Mevcut hastane binasının her yıl tamirat ve tadilat çalışmalarına ihtiyaç duyması, ekonomik veya fiziki ömrünün dolması ve koğuş sisteminin ihtiyaçlara tam cevap verememesi gibi nedenlerle yenisinin yapılması gereken hastane için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 2017 yılından bu yana sürdürdüğü çalışmalar neticesinde Yeni Hastane’nin yapımına ilişkin karar 15 Ocak 2018 yılında Resmî Gazete’de yayımlanmıştı.

 

Hem Sivas’ın hem de çevre illerin sağlıkta kalite standardını yükseltecek, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılmış Yeni Hastane’nin zemin etüt çalışmaları ve proje aşaması tamamlanıp11 firmanın katıldığı yapım ihalesinin gerçekleştirilmesinden sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile ihaleyi kazanan CABA Grup arasında imzalar atıldı.

 

Rektörlük Makamında gerçekleştirilen imza törenine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Prof. Dr. Alim Yıldız, CABA İnş. Tur. San. Tic. AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Balyen ve firma yetkilileri katıldı.

 

“Sağlık Açısından Önemli Bir Yatırım”

 

İmza töreninin ardından bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yıldız mevcut hastanenin ihtiyaçlara cevap vermediğinin altını çizerek, “2017 yılında yeni bir hastane binası için çalışmalara başlamıştık. Bu çalışmaların sonucunda ihale aşamasına geldik. İhaleyi de CABA Grup almıştı. Birkaç itiraz olmuştu. Bu itirazlar da Kamu İhale Kurumu’nda (KİK) değerlendirildi ve geçen hafta netleşti. Bugün biz Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanemizin sözleşmesini firma yetkilimiz Cahit Bey’le imzalıyoruz. Şehrimiz için büyük, sağlık açısından önemli bir yatırım. Tek ve iki kişilik odalardan oluşan, yatay mimari ve Selçuklu mimarisiyle modern mimarinin bir araya getirildiği Hastanemiz inşallah en kısa sürede bitirilecek. Firma yetkilileriyle de bunu görüştük. Şehrimize, üniversitemize, ülkemize hayırlı olsun diyorum. En kısa sürede temel atılacak.” dedi.

 

CABA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Balyen ise, “Üniversitemiz ve Sivas için çok önemli olan hastanemizin imza töreni için bir araya geldik. İnşallah hepimiz için hayırlı olur. Yüklenici firma olarak en kısa sürede yapımına başlayacağız. Üniversiteyle birlikte iş birliği yaparak zamanından önce bitirmeye gayret edeceğiz.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından imza töreni sona erdi. 

 

Sivas’a 400 Milyon TL’lik Yatırım

 

340 dönüm yerleşke alanına sahip olacak Yeni Üniversite Hastane Binası, Kardeşler Tepesi eteklerinde depreme karşı zemin etüdü güçlü çıkan bir alana inşa edilecek ve 4 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Hastane alanında önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulması hâlinde morfoloji binası (Temel Tıp Eğitimi Binası) alanı da ayrıldı.


 
400 milyon TL’ye mâl olması beklenen Hastane binasının teknik özellikleri şu şekilde: 


 
• Tarihî Divriği Ulu Cami’nin Şifahane kapısıyla girişi motifli bina şeklinde, Selçuklu mimarisi ile hazırlandı. 
• 20 bin 380 metrekare alana yapılacak hastane inşaat tamamlandığında 172 bin 332 metrekare kapalı alana sahip olacak.
• Servisler, yoğun bakım, kadın doğum ve hemodiyalizde olmak üzere toplam 1056 yatak kapasitesine sahip olacak ve olağanüstü durumlarda yatak sayısı 1213’e çıkarılabilecek.


• Yeni hastane binasının
1.    Blokta: Acil servis + ameliyathane kısmı; bodrum + zemin + 4 kat,
2.    Blokta: Poliklinikler kısmı; bodrum + zemin + 6 kat, 
3.    Blokta: Yatan hasta kısmı; zemin + 9 kat şeklinde inşa edilecek
 
Acil servis girişi ve hastane ana giriş kısımları ayrı yerlerde ve ayrı yollara sahip olacak. Hastane ana binada 280 araç kapasiteli kapalı, 505 açık otopark bulunacak olup, ayrıca hastane ana binasından ayrı 2 bin 700 metrekare alana 25 bin 986 metrekarelik kapalı alana inşa edilecek 516 araçlık bir kapalı otoparkla da 1301 araç kapasiteli otoparklar olacak.

 



Haber Tarihi : 29.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER