SCÜ Öğrencilerine TUSAŞ’ta Staj İmkânı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ arasında Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin SKY Stajyer Mühendis Programı kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

 

SKY Stajyer Mühendis Programı ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik/Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile Kimya Mühendisliği bölümlerinde 3 ve 4’üncü sınıfta okuyan öğrencileri başvurabilecekler.

 

Staj kapsamında stajyerlerin haftada en az bir tam gün TUSAŞ'ta iş yeri beceri eğitimi için bulunması zorunlu olacak. Ayrıca stajyerlere 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunun 25. maddesi kapsamında saatlik ücret ödenecek. Başvurular TUSAŞ'ın yabancı dil şartı hariç işe alım kriterleri doğrultusunda yapılacak ve uygun bulunan öğrencilerle mülakat yapılacak. 

 

Mühendislik Fakültesinde eğitim alan öğrencileri yakından ilgilendiren staj protokolüne Sivas Cumhuriyet Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, TUSAŞ adına Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Genel Müdür Vekili Doç. Dr. Kemal Yıllıkçı imzaladı.

 

Türkiye’nin öncü havacılık şirketi olan TUSAŞ’la böyle bir protokol imzalamaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, “Günümüzde teorik eğitimin yanında pratik eğitim de her geçen gün önem kazanmakta. Bizde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak 3+1 ve 7+1 eğitim modellerini hayata geçirerek öğrencilerimizin teorik bilginin yanında pratik bilgilerini de geliştireceği çalışmalara imza atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlayan yerli ve millî üretim hamlesi çerçevesinde öğrencilerimizin ülkemizin güzide kurumlarından olan TUSAŞ’ta staj yapma imkânı bulmalarından dolayı çok mutluyuz.” dedi.



Haber Tarihi : 21.10.2020

AYLARA GÖRE HABERLER