Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi

 Üniversitemiz ile Kocaeli Üniversitesi ve Nobel Bilim ve Araştırma Derneği iş birliğiyle 3’üncü Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (ICTEBS) üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlendi.


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Enis Baha Biçer, Nobel Bilim ve Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karataş, öğretim elamanları ile öğrenciler katıldı.

Kongrenin açış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu, “Geçtiğimiz iki yıllık süreç içerisinde fakültemizde birçok etkinlik yaptık. ICTEBS’in kongre eş başkanı olarak 3’üncü Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi’ni Sivas’ta yapıyor olmaktan son derece mutluyuz.  Bu etkinliğin düzenlenmesinde bize katkı sunan herkese çok teşekkür ederim.” dedi. 

Nobel Bilim ve Araştırma Derneği Bakanı Prof. Dr. Mehmet Karataş yaptığı konuşmada, “Bu kongreyi ilk kez Üsküp’te yaptık. Medeniyetimizin 500 sene kaldığı bir yerde bizi misafir ettiler. Oldukça başarılı bir kongre yaptı. İkincisini Kocaeli Üniversitesi’nde yaptık. Üçüncüsünü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde yapmak ayrı bir güzellik.” dedi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç konuşmasında, “Bu kongreye baktığımız zaman turizm ile ilgili algılar değişmeye başladı. Önceden var olan deniz, kum, güneş algısı yerini 3E olarak eğitim, çevre ve eğlence dediğimiz bir algıya bırakıyor. Bu paradigmalar değiştiği sürece ister istemez turizmindeki o yelpazede genişlemeye başlıyor. Bu yelpazelerden biride kongre turizmleridir. Bu kongre turizmleri gerek ülkemizde gerek dünyada hızla yaygınlaşmaya başladı. Bu kongremiz amacı da Sivasımızın bir nebze olsun turizm değerlerini tanıtmak bizim en önemli amaçlarımızdan birisidir.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise “3’üncü Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi’ni yapmış olmanın mutluluğunu duyuyoruz. Turizm Fakültemiz yeni kurulan fakültelerimizden biri. Gelişimini devam ettiren bir fakülte, güzel işler yapıyor. Yüksekokulken fakülteye dönüştürdük ve Mihmandar Uygulama Otelini de kendilerine verdik. Göreve geldiğimiz günden bu yana uluslararası ve ulusal onlarca kongreye ev sahipliği yaptık, bundan da mutluluk duyuyoruz. Bu biraz da Turizm Fakültemizin Mihmandar Uygulama Oteli’nin olması sayesinde oluyor çünkü misafirlerimizi rahatlıkla ağırlayabiliyoruz. Bu da bizim açımızdan önemlidir. Turizmle ilgili Sivas’ta önemli bir potansiyel var. Turizmin bütün çeşitleri Sivas’ta var. Bunlar konuşuluyor. Fikirler elbette mayalanma ister. Fikirler konuşulur bu fikirler bir süre sonra fikirler gerçekleşir. Bunun gerçekleşeceğine inanıyorum ve bu gerçekleşmede sizin de payınızın olacağını biliyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Vali Salih Ayhan, “Gelecekte turizmle ilgili Sivas hak ettiği yerde olması için gayretler gösteriyoruz. Üniversitemizin bu tür kongrelerle çalıştaylarla, panellerle, konferanslarla ürettiği bilgileri kurumlara aktararak kurumlar da o bilgiyi iyi şekilde kullanırsa şehir hak etiği payı alır. Gerçekten Sivas’ta 600 binin üzerinde gelen bir turist sayısı var. Bu sene hedefimiz 1 milyon ve bunu katbekat artıracağız. Türkiye’nin gelişen dinamiklerine ve turizmdeki aldığı payı orantılandığımız takdirde Sivas ölçeğine baktığımızda çok yeterli değil. Göreve başladığımızda bir turizm platformu kuralım dedik, şehirde üretilen bilgiyle beklentilere cevap verecek şekilde bir yol haritası çıkardık. Deniz, kum, güneş turizminden doğa turizmi, yayla turizmi, inanç turizmi, kültür turizmi gibi taraflara bir kayış var. Zamanın ruhunu da yakalayarak bunun altyapısını iyi doldurmamız gerekir.” diye belirtti. 

Programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, düzenlenen kongreye vermiş oldukları katkılardan dolayı Vali Salih Ayhan’a plaket takdim etti.
 



Haber Tarihi : 24.06.2019

AYLARA GÖRE HABERLER