Mustafa Takî'nin Kitapları Tanıtıldı

5. Geleneksel Kitap Günleri kapsamında Buruciye Medresesi’nde Sivas’ın birinci dönem milletvekili Mustafa Takî’nin Sivas Valiliği tarafından bastırılan üç kitabı kamuoyuna tanıtıldı.
 
Düzenlenen programa Vali Davut Gül, Milletvekili Hilmi Bilgin, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Mehmet Kip, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, il protokolü ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Mustafa Takî’nin makalelerinin ve Meclis konuşmalarının ele alındığı iki kitabın hazırlanmasında büyük gayretleri olan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı burada bir konuşma yaparak, Takî’nin “takva sahibi” anlamına geldiğini ve artık bunu gençlerin bildiğini söyleyerek, "Mustafa Takî’nin Sempozyumu’nu hazırladıktan sonra kendisinin çeşitli dergilerde yayımlanan yazılarını ve Mecliste yaptığı konuşmaları Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Hakan Yekbaş ve İbrahim Yasak Beylerle hazırladık. Arap harflerinden Latif harflerine çevrilmesinde yılmadan çalıştık. Bizim Üniversite olarak amacımız; gençlerimizi eski kültürle tanıştırmak. Ben şimdi çok mutluyum. Bir değerimizi daha tanıttık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Vali Gül ise konuşmasında ilk milletvekili olan Mustafa Takî’nin Meclisteki konuşmalarında 4 Eylül ruhuyla hareket ettiğini ve bunun da ona çok yakıştığını ifade etti. Vali Gül, maddi manevi katkı koyan herkese teşekkür ederek emeklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a, Prof. Dr. Recep Toparlı’ya, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş’a ve İbrahim Yasak’a teşekkür etti.



Haber Tarihi : 29.08.2016

AYLARA GÖRE HABERLER