Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akkaya Ödül Aldı

6. Geleneksel FASEB BioArt yarışmasına katılan binlerce resim ve video arasından kazanan eserler açıklandı.

Üniversitemiz Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Birnur Akkaya kazanan 12 bilimsel resim ve 3 video arasına girerek ödül aldı.

Doç. Dr. Akkaya, TUBİTAK ile Post-doc çalışması için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinin Clevland şehrinde Üniversitemizi bilimsel alanda başarı ile temsil etti.

Doç. Dr. Akkaya bu çalışmasını, 2016-2017 yılları arasında TÜBİTAK bursu ile doktora sonrası araştırma yapmak üzere gittiği Case Western Reserve Üniversitesi’ndeki çalışması ödüle layık görüldü.

BioArt Yarışması Nedir?

Bilim insanları bilimsel çalışmalarının parçası olarak binlerce bilimsel resim ve video hazırlarlar. Bununla birlikte sadece özel olarak seçilen birkaç bilimsel eser yaymlanarak kullanılır. Ayrıca FASEB (Federation of America Societies For Experimental Biology), BioArt yarışması ile yayınanamayan, gösterilemeyen bilimsel çalışmaların, bilimsel içerikleri ve sanatsal sunumları ile dünyaya tanıtılmasını amaçlamaktadır. Her yıl kazanan görüntüler National Institutes of Health (NIH)’da görüntülenir. Aynı zamanda kazanan eserler Washington, DC Metropolitan’da sergilenir. Bu şekilde BioArt kolleksiyonu oluşturulur.

 



Haber Tarihi : 21.12.2017

AYLARA GÖRE HABERLER