Ortopedi Kliniğimiz Kırk Yıllık Tecrübeye Sahip

Üniversitemiz ortopedi ve travmatoloji bölümü yaklaşık kırk yıldır uzman hekimleriyle, bünyesinde yürüttüğü klinik hizmetiyle Sivas ve çevre illere hizmet vermekte.

 

Uygulama ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özhan Pazarcı yaptığı açıklamada, “Ortopedi ve Travmatoloji bölümü aslında kendi içerisinde iki bölüme ayrılır. Travmatoloji bölümüyle travma geçiren hastalarımız tedavi görmekte, ortopedi bölümünde ise doğuştan rahatsızlığı olan ve bunun gibi doğuştan gelen kas ve iskelet rahatsızlıkları olan hastalarımız tedavi görmektedirler.” dedi.

 

Dr. Pazarcı, “Üniversitemiz ortopedi kliniği haftanın her günü ameliyat hizmeti vermektedir. Ortopedinin modern alt dalları olan spor hekimliği, el cerrahisi, ortopedik onkoloji, kalça cerrahisi, protez cerrahisi, çocuk ortopedisi gibi tüm alt branşlarda hizmetini sürdürmektedir. Türkiye’nin her yerinde yapılan modern ameliyatların her biri kliniğimizde de rahatlıkla yapılmaktadır. Bu yönden Sivaslıları ve çevre illerde yaşayan vatandaşlarımızı kliniğimize bekliyoruz. El cerrahisi konusunda tüm Türkiye de olduğu gibi bölgemizde de oluşan hastalıklara modern tedavileri sunmaktayız. Örneğin; kas transferleri, sinir tamirleri, el bileği kırıkları, gecikmiş kırıklar, travma komplikasyonları, el cerrahisi gibi hastalıkların modern tedavisi kliniğimizde yapılmaktadır. Bunun yanında ortopedi onkolojik vakaları da, kas iskelet sistemleri onkolojisi ameliyatları her bölgede yapılan ameliyatlar değildir. Kliniğimizde bu tür hizmetleri de vermekteyiz.” ifadelerini kulandı.

 

Dr. Pazarcı konuşmasının devamında, “Kardan, buzdan, kaygan zeminlerden dolayı meydana gelebilecek kazaların önüne geçebilmek için eller cepte yürümemeli. Düşerek yaralanan birisini gördüğümüz zaman düşen kişinin güvenliği sağlanmalı. Ardından herhangi bir yerinde kanama, ağrı, kırık bulgusu veya anormal hareket olan yerleri değerlendirerek düşen kişinin durumuna göre 112'nin aranmalı, ekip gelene kadar mümkün olduğunca hareket ettirilmemelidir.” şeklinde konuştu.

 

Dr. Pazarcı ayrıca, “Üniversitemiz ortopedi kliniği olarak geçen yıl Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) tarafından verilen eğitim yeterlilik sertifikası aldık. Bu sertifika ile Türkiye’de eğitim yeterlilik sertifikası alan sekizinci klinik olduk.” dedi.



Haber Tarihi : 06.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER