2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni Düzenlendi

Üniversitemizin 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Vali Davut Gül, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğg. Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, il protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

44 yaşında olan üniversitemizde kurumsallaşma alanında yapılan çalışmaları anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Köklü bir geçmişe sahip, 44. yılını geride bırakan üniversitemiz 59.000 öğrencisi ve 1.800’ü aşkın akademik personeliyle eğitime, araştırmaya hizmet vermektedir. Göreve geldikten bu yana yapılması gerekenler noktasında eğitim ve araştırma noktasında birçok şey yaptık. Özellikle üniversite yerleşkesinin daha güvenlikli olması, güzelleştirilmesi, hocalarımızın ve öğrencilerimizin rahatlıkla gezebilecekleri, dinlenebilecekleri alanlar oluşturma noktasında belli bir yere geldik. Üniversitemizin en büyük problemi kurumsallaşamamasıydı. Kurumsallaşma noktasında çok önemli adımlar attık. Aldığımız programlarla, yaptığımız çalışmalarla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi çok büyük mesafe aldı. Eksiklerimiz de var, bunları da inşallah 2019 yılı içerisinde tamamlamış olacağız. Üniversitemize bu yıl gelen öğrenci sayımız 9800 civarında. Toplamda ise 59.000  öğrencimiz var. Geçen sen bizi korkutan bir şey vardı, meslek yüksekokullarında öğrenci sayısı yüzde elli oranında düşmüştü, bütün Türkiye’de olduğu gibi. Meslek yüksekokulları koordinatörlüğünü kurarak yeni bölümler, programlar açtık. Yeni açtığımız programlar yüzde yüz doldu.” dedi

Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmaların önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Üniversitelerin iki görevinden bahsetmiştim: biri eğitim, diğeri araştırma. Eğitimle ilgili eksiğimiz yok. Ama araştırma noktasında yapmamız gereken çok şey var. Ülkemizin içinden geçtiği durumu göz önünde bulundurduğumuzda Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ‘Millîleşme ve Yerlileşme’ yolunda çok çaba sarf etmemiz gerekiyor ki bu çalışmaları da başlattık. Yakın zamanda inşallah birçok çalışmamız ortaya çıkacaktır. Örneğin optik alanında güzel çalışmalar yapıyoruz. Kanser tedavi alanında önemli çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında üniversitemizde yayımlanan dergileri ulusal ve uluslararası konuma getirmek için çaba sarf ettik. Bir fakültemizde bunu başardık, diğer fakültelerimizde de aynı şeyi yapacağız. Üniversitemiz gittikçe daha iyi bir konuma geliyor. En büyük problemlerimizden biri iki yıldır kadro alamıyoruz, kadro sorunumuz var. Sayın Valimiz başta olmak üzere diğer yetkililerden yardım bekliyoruz. Öğrenci sayısı bizim için önemli ama bölümlerin güçlendirilmesi, alanında uzman bilim adamlarının gelmesi ve üniversitemizin belli alanlarda ortaya çıkması, çok başarılı öğrencilerin bizi tercih etmesine sebep olacaktır. İnşallah bunu da sağlarsak üniversitemiz yarım asra yakın birikimini ileriye doğru taşıyacaktır.” dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türkiye’nin en köklü, en eski üniversitelerinden birisidir. Ülkemizde en büyük ve en güzel  yerleşkeye sahip üniversitelerden biridir ve her geçen gün de kendisini yeniliyor ve öğrencilerimizin daha çok tercih edeceği imkânları her geçen gün artırıyor. Son zamanlarda özellikle yurt konusunda atılan çok önemli adımlar var, dolayısıyla Sivas’ı tercih eden her bir öğrenci isterlerse yurtlarda kalabilirler.” şeklinde konuştu.
 
Sivas Havayoluyla ve Kara Yoluyla Ulaşılabilir Bir Şehir Oldu

Sivas Valisi Davut Gül ise, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bir eğitim yuvası ama aynı zamanda Sivas’ın en büyük istihdam oluşturan kurumu ve kuruluşudur. 1.800 akademik kadro, 2.800 idari kadro ve diğer çalışanlarla beraber yaklaşık beş bin kişilik bir istihdam oluşturuyor. Bu, Sivas açısından önemli. Çünkü istihdamın neler ifade ettiğini biliyoruz. Ama Sivas Cumhuriyet Üniversitesine gelen öğrencilere sadece bir istihdam aracı olarak bakamayız. Sivas geçmişteki dezavantajlı konumunu yavaş yavaş geride bıraktı. Sivas havayoluyla ve kara yoluyla ulaşılabilir bir şehir oldu. İnşallah 2019 yılında hızlı trenle beraber ulaşılabilir bir şehir olacaktır. Bunlarla beraber Sivas Cumhuriyet Üniversitesi daha çok tercih edilecektir.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmalarından sonra Prof. Dr. S. Nezih Hekim tarafından,  “Üniversite Kavramı ve Üniversitenin Tarihi” konulu ilk ders yapıldı.

Program Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından Prof. Dr. S. Nezih Hekim’e teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.
 



Haber Tarihi : 15.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER