İş Yatırım Borsa Laboratuvarı Kuruldu

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İş Yatırım iş birliği ile İşletme ve Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencilerinin sanal ortamda borsa işlemleri yapabileceği laboratuvar oluşturuldu.

Laboratuvar açılış törenine Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal kılıç, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Doğan, İş Yatırım Genel Müdürü Rıza İhsan Kutlusoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  

Laboratuvarın açılması için Proje Destek Ofisi tarafından proje hazırlandığını ifade eden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü Doktor Öğretim Üyesi İlkay Noyan Yalman, “2017 yılında İş Yatırım ile tanıştık. İş Yatırım’dan bir öğrencimiz vasıtası ile finans laboratuvarı açılabileceğini bize söylediler, çok mutlu olduk. Kendileri ile iletişime geçtik. Rektörlüğümüzün ve Proje Destek Ofisimizin de destekleri ile finans laboratuvarımızı kurduk. İş Yatırım’ın bir sosyal sorumluluk projesi ve TradeMaster Yatırım Ligi Yarışması var. Bankacılık ve Finans Bölümünde okuyan ve bu işle ilgilenen öğrencilerimizin yarışmaya katılımları konusunda Doç. Dr. Öğretim Üyesi Selahattin Koç Hocamla birlikte yardımcı oluyoruz. Geçen yıl batıdaki büyük üniversitelerle birlikte yarıştık ve birinci olduk. Öğrencilerimizle birlikte İstanbul’a gittik, İş Yatırım ve Borsa İstanbul’u gezdik. Öğrencilerimiz için çok güzel bir deneyim oldu. Bu laboratuvarımızda finans ile ilgili eğitimler çevrimiçi yapılacak. Bilgisayar ortamında İstanbul destekli bir laboratuvar açıldı. Öğrencilerimize biz de burada destek olacağız.” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Doç. Dr. Öğretim Üyesi Selahattin Koç, “TradeMaster Yatırım Ligi öğrencilerini organize ediyorum. İlkay Hocamın da söylediği gibi burada bu alanda çalışmak isteyen öğrencilere ön çalışma ve ön laboratuvar fırsatı sunuyoruz. Öğrenciler kendilerine sanal ortamda tanımlanmış paraları gerçekmiş gibi yönlendirip bir tecrübe kazanıyorlar. Burada öğrendiklerini gerçek hayatta aktarabilirler. Şafak Aktaş isimli Ekonometri Anabilim Dalında yüksek lisans yapan öğrencimize çok teşekkür ediyorum. Bu işin önderliğini o yaptı. 8. TradeMaster Yatırım Ligi Yarışmasında öğrencilerimiz birinci oldu. Bizim için bir kıvanç. Marmara, Ege, OTDÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerin öğrencileri ile yarıştık ve birinci olduk. Şu an bu yarışmanın onuncusuna hazırlanıyoruz.” diye konuştu.
 

 



Haber Tarihi : 31.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER