SCÜ İle TÜRKSOY Arasında İş Birliği

 

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, beraberindeki heyetle Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret etti.

 

Ziyarette konuşan Kaseinov, Sivas'ı daha yakından tanımak, bilim ve edebiyat adamlarını, sanatçıları tanımak için kente geldiklerini ve Türkiye’deki kurum ve kuruluşlar ile iş birliğinin ve kültürel etkileşimin geliştirilmesine yönelik iş birliği protokolleri imzaladıklarını ifade etti.

 

İmza töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ve Kaseinov, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan ve Türk Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Kenan Çarboğa’nın başkanlık ettiği Türk Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, TÜRKSOY üyesi ülkelerde işbirliği içerisindeki üniversitelerde faaliyetini sürdüren TÜRKSOY Bölümleri ve Türk Dünyası Araştırma Merkezleri ile ortak çalışmaların yapılmasına katkı sağlanması konusunu da değerlendirdiler.

 

İmza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Dünya’da birçok üniversite ile protokolümüz var. Bunlar içerisinde Türk Cumhuriyetleri de mevcut. Biz Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak her türlü bilimsel, kültürel, sanatsal faaliyetlerin içerisindeyiz, bundan sonra da bunları artırarak devam ettirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

İş birliği protokolü kapsamında sürdürülen kültür, sanat ve akademik alanlar ile ilgili görev ve faaliyetler, Türk kültür ve mirasını korumak ve aktarmak, bu alanda ortaklaşa bilimsel ve teknik çalışmalar yapmak, çalıştaylar, konferanslar, sempozyumlar, kongreler, alan çalışmaları, sergiler, yarışmalar, festivaller, konserler ve turnuvalar düzenlemek gibi birçok alanda ortak iş birliği hedefleniyor.

 

Protokol imza töreninin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, geçtiğimiz yıllarda Azerbaycan ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği Kadı Burhaneddin ve Nesimi sempozyumları hakkında kısa bilgi vererek sempozyum sonrası kitap hâline getirilen Nesimi kitabını Kaseinov’a takdim etti.

 



Haber Tarihi : 20.10.2020

AYLARA GÖRE HABERLER