Sosyal Bilimler Enstitüsüne 3 Binden Fazla Başvuru

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı lisansüstü ve doktora öğrenci alımı için yoğun başvuru yapıldı.


11 Doktora, 27 Yüksek Lisans ve 10 Tezsiz Yüksek Lisans programına yapılacak alımlar için il ve il dışından gelen adaylar kıyasıya yarıştılar. 


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün sosyal bilimler alanında tezli ve tezsiz yüksek lisans ile doktora düzeyinde lisansüstü eğitim yaptığını, ilgili akademik alanlardan mezun olan öğrencilerin ise gerekli akademik bilgi ve donanıma sahip olduğunu vurguladı. 

 

Akademik olarak ilerlemek isteyen çok sayıda öğrencinin programlara başvurduğunu belirten Prof. Dr. Şengönül, “Lisansüstü öğrencilerimizin lisansüstü eğitime önem verdiğini ve bundan dolayı da talepte çok artış olduğunu gözlemliyoruz. Bu, aynı zamanda gençlerin yeni istihdam sahası akademisyenliği tercih etmeleri de önemli bir faktör. Bu durumu belki on yıl öncesine mukayese ettiğimizde yüksek lisans veya doktora yapan öğrenci sayısında yoğun bir artış var. Lisansta mezun ettiğimiz öğrencilerin üçte biri yükseklisans, sonrasında doktora yapmak istiyor.” dedi.

 

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Ahmet Şengönül, “48 programın bulunduğu programlarda 27’si tezli, 11 doktora ve 10 tanede tezsiz yüksek lisans programımız var. 2019-2020 eğitim öğretim yılının güz döneminde 2 bin 416 öğrenci başvuru yapmışken, 2020-2021 eğitim öğretim yılında ise 3 bin 376 öğrenci başvuru yaptı. Bu da demek oluyor ki %30 oranında bir artış söz konusu. Bu artışın lisans bölümlerinden mezun olmuş öğrencilerimizin yüksek lisansa önem verdiklerinin bir göstergesidir. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin bilinir ve tanınırlığı oldukça fazla olmasından dolayıdır ki öğrencilerimizin teveccühü oldukça fazla.” şeklinde konuştu.
 



Haber Tarihi : 06.10.2020

AYLARA GÖRE HABERLER