Suşehri Sağlık Yüksekokulu Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği

Meme Kanserinde farkındalık oluşturmak adına Üniversitemiz Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü ve Suşehri Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) iş birliği ile Suşehri’de bir dizi etkinlik düzenlendi.

Suşehri Devlet Hastanesi poliklinik girişine kurulan stantta konu ile ilgili broşürler dağıtılarak, Öğr. Gör. Nurdan Kaya danışmanlığında, hemşirelik 4. sınıf öğrencilerimiz Bakiye Gülcü, Berfin Kodan, Cemile Gökçe, Meryem Tunç, Seyit Ahmet Arslan, Taylan Can Coşkun tarafından birebir kanser taramaları hakkında halka yönelik eğitim verildi.

Eğitime katılanlara yüksekokul öğrencileri tarafından Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) eğitimi gerçekleştirilerek risk grubundaki kadınlar tespit edilip gerekli yönlendirmeler yapıldı.

Haber Tarihi : 12.11.2018