Akademisyenlere İkinci Dil Kursları Başladı

 Üniversitemizde akademisyenlerinin kendilerini daha ileri seviyeye taşımaları, eğitim kalitemizin artırılması ve alanlarında uluslararası yetkinliklerinin güçlenmesi için Almanca, Fransızca, Çince, Korece, Rusça, Farsça, İspanyolca, Arapça ve İtalyanca gibi dillerden istediklerini seçerek ikici bir dil öğrenmeleri için kapsamlı çalışma başlatılmıştı.

Başlatılan çalışmanın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Dış İlişkiler Sorumlusu Prof. Dr. Ali Aksu verilen eğitimi yerinde görmek, akademisyenlerimizin kurslara dair isteklerini öğrenmek amacıyla sınıfları ziyaret ettiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Araştırma görevlisi arkadaşlarımıza İngilizcenin yanı sıra farklı bir dil daha öğrenmeleri konusunda çalışma başlatmıştık. Bu amaçla, araştırma görevlileri 5’er 10’ar kişilik sınıflarda istedikleri dilin eğitimlerini alıyorlar. Daha sonra eğitimin bitiminin ardından pratiklerini geliştirmeleri için ilgili ülkelere göndereceğiz.” dedi.

Üniversitemizin başarısı ve akademisyenlerimizin bilimsel çalışma yaparken dil problemi yaşamamasının öncelikleri olduğunu belirten Rektörümüz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz istiyoruz ki, Üniversitemizde çeşitli yabancı dilleri bilen öğretim elemanlarımız olsun, araştırma görevlilerimiz olsun. Çünkü yabancı dil sizler için de bizler için de aynıydı, zor bir dönemeç. Bunun içinde sizlere farklı dilleri öğretmeye yönelik bir çalışma içerisine gireceğiz.”

Fransız Dili ve Edebiyatı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Yılmaz, “Rektörlüğümüzün ön görmüş olduğu araştırma görevlilerine yönelik yabancı dil kurslarından Fransızcayı veriyoruz. Kursta 4. haftamız ve 20 civarında kursiyerimiz var. Esas amacımız, araştırma görevlisi arkadaşlarımızı akademik ve sosyal hayata hazırlamak, Fransız Dili ve Edebiyatını onlara aktarmak. Programımız mayıs sonuna kadar devam edecek. Rektörlüğümüzün ön gördüğü çerçevede yurt dışı çalışmalarla desteklenecek bir proje söz konusudur. Kursa katılan tüm kursiyerler başarılar diliyorum.” dedi.

Fransızca Dil Kursu eğitimi alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde Araştırma Görevlisi Yasin Görmez, “Rektörlüğümüzün düzenlemiş olduğu araştırma görevlilerine yönelik ücretsiz 120 saatlik Fransızca kursuna devam ediyorum. Fransızca öğrenmek istedim çünkü İngilizce biliyorum. İngilizcenin yanında başka bir dil daha öğrenmek istedim, Rektörlüğümüzün bize sunduğu bu dil kursunun devamını da bekliyoruz.” diye konuştu.


Rusça kursuna devam eden Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Derya Betül, “Rektörlüğümüzün bize sunmuş olduğu ikinci yabancı dil imkânlarında Rusçayı seçtim. Bu imkân için Rektörlüğümüze teşekkür ederim.” diyerek memnuniyetini dile getirdi. 



Haber Tarihi : 05.12.2017

AYLARA GÖRE HABERLER