Şarkışla Âşık Veysel MYO’da Türkçülük Günü Etkinliği

Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu’nda 3 Mayıs Türkçülük Günü kapsamında konferans düzenlendi.

Programa konuşmacı Öğr. Gör. Abdülkadir Yüksel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğr. Gör. Abdulkadir Yüksel konuşmasında, günün anlam ve önemine değindi.

Yüksel, 3 Mayıs Türkçülük günün oluşmasının arkasındaki olaylar zincirinden ve Hüseyin Nihal Atsız’ın ideolojisine ve düşünce dünyasına dair bilgi verdi.

Türkçülüğün faşist bir yaklaşım olmadığı, Türkçülüğün Türk Milliyetçiliğinin ismi olduğunu ve Türk Milliyetçiliğinin aileye sadakat noktasıyla başladığını anlatan Yüksel, 1940’ların terminolojisinde Atatürk’ün Medeni Bilgiler kitabında kendi el yazısıyla yazdığı notlarında da Türk ırkı kavramını kullandığını, bozkurt simgesini benimsediğini ve bunların faşist bir tutum olmadığını ifade etti.

Haber Tarihi : 08.05.2019