Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezimizden “Türkçemizi Doğru Kullanabiliyor muyuz?” Konferansı

Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından çeşitli konuların anlatılacağı konferanslar dizisinin ilkinde Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Türkçemizi Doğru Kullanabiliyor muyuz?” konulu konferans düzenlendi.

 

Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programın açış konuşmasını yapan Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, “Proje Koordinasyon Merkezi olarak böyle bir etkinlikler dizisi oluşturmak istedik. Çeşitli konularda hocalarımızın uzmanlık alanlarında bizlerle o konuda bilgileri paylaşmaları ve başarı öykülerini burada dinlemek istedik. İlkinde de Sayın Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı Hocamız bize Türkçemizle ilgili bu konferansı verecekler. Konferanslar dizimiz çeşitli konularda 6 ayrı başlıkta olacak.” dedi.

 

Türkçenin köklü bir geçmişi olduğunu ve kullanım bakımından kötü durumda olmadığını, Türkçenin elden gitmediğini ifade eden Prof. Dr. Recep Toparlı, “Atatürk’ün ‘Türk dili dillerin en zenginlerindendir, yeter ki şuurla işlensin’ sözünden hareketle dilimizin güzelliklerini ve zenginliklerini anlamak ve bunlarla donanmak gerekir. Öncelikle Türkçemizi doğru tanımalıyız. Türkçe elden gitmiyor. Türkçe öyle güzel bir dildir ki 5000 yıllık geçmişi, 250 milyona yaklaşan konuşanı ve bir milyonun üzerindeki söz varlığı ile yeryüzündeki en zengin dillerden biridir.” dedi.

 

Prof. Dr. Toparlı, konuşurken ve yazarken Türkçe kurallara dikkat etmemiz gerektiğinin altını çizdi ve yapılan yanlışlardan örnekler verdi.

 

Programın sonunda Prof. Dr. Toparlı’ya Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak tarafından teşekkür belgesi verildi.



Haber Tarihi : 26.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER