Yara Bakım Kursu

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi iş birliğiyle, çalışan hemşirelere yönelik “Yara Bakım Kursu” sertifika dağıtım töreni Sağlık Bilimleri Fakültemizin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


30 Ekim - 01 Kasım 2018 tarihleri arasında 16 saat teori ve 8 saat vaka çalışması olarak verilen kurs hakkında bilgi veren Hemşirelik Bölüm Başkanı ve Kurs Koordinatörü Prof. Dr. Havva Tel, “Kursun amacı öğrenilen bilgilerin hasta bakımında etkin bir şekilde kullanılmasıdır. Kliniklerdeki hemşire arkadaşlarımızın bilgilendirilmesi gözetilerek ağırlıklı olarak klinik sorumlu hemşireleri, klinik hemşireleri, yoğun bakım ünitesi, palyatif bakım ünitesi, evde bakım hizmetleri biriminde çalışan hemşireler olmak üzere 34 hemşire katıldı. Katılımcıların 20’si Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, 14’ü ise Sivas Numune Hastanesi’nde çalışıyor. Kurs Webinar sistemi üzerinden Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Webinar sistemi, bildiğimiz üzere internet üzerinden sesli ve görüntülü toplantı eğitim sunum yapma fırsatı veren bir yöntem.” dedi.   


Kursun etkinlik ve verimliliğini ölçmek adına 2 test yapıldığını da söyleyen Prof. Dr. Havva Tel; ”Bu testler ön test ve son test olarak adlandırıldı. Kursta son testten 100 üzerinden 80 ve üzeri başarı notunu alan katılımcılar sertifika almaya hak kazandı.” diye belirtti.


Konuşmanın nihayetinde kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Hastane Hemşirelik Yöneticisi Gülseren Karabey, Hemşirelik Bölüm Başkanı ve Kurs Koordinatörü Prof. Dr. Havva Tel ile kurs koordinatör yardımcısı Uzman Hemşire Tuğba Polat tarafından verildi. Toplu fotoğraf çekimi sonrasında program sona erdi.



Haber Tarihi : 11.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER