Çareyi Üniversitemiz Hastanesinde Buldular

Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanemiz sunduğu sağlık hizmetiyle hastalara şifa olmaya devam ediyor.


Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Fatih Ada tarafından aort damarı yırtılan 68 yaşındaki Yakup Top başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.


Kayseri ve Ankara olmak üzere birçok şehre gidip tedavisine çare bulamayan Top, son ümit olarak gördüğü hastanemizde çare buldu.


Üniversitemiz Hastanesindeki hekimlere ve sunulan sağlık hizmetine çok güvendiği için hastanemizi tercih ettiğini söyleyen Yakup Top, “Benim aort damarında 13 cm kadar şişme vardı. Kimse ameliyat edemedi. Allah’a şükür Fatih Ada gibi cerrahlarımız var. Beni sağlığıma kavuşturdular. Kayseri ve Sivas’ta birkaç hastaneye gittim fakat bir çaresini bulamadılar. Son çare olarak buraya geldim ve hemen benimle ilgilendiler, şu an iyi durumdayım. Benimle yakından ilgilenen hastane personeline ve doktorlara teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.


Torakal aort anevrizmasında acil müdahale, ekipman ve ameliyathane hizmetlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Dr. Öğretim Üyesi Fatih Ada, “Yakup Top’un ana aort damarında balonlaşma mevcuttu ve ileri boyuttaydı. Onun yırtığıyla geldi. O yırtıkta kanama olmuştu. Sağ akciğer boşluğu tamamen kanla doluydu. Acil bir şekilde biz hastayı kapalı yöntemle ameliyat ettik. Bu süreçte yoğun bakımda böbrek fonksiyonları, solunum fonksiyonları da bozuktu. Ancak şu an günden güne toparladı. Daha da iyi olacak. Bu anevrizma sinsi bir hastalıktır. Özellikle torakal aort anevrizmaları hiçbir bulgu vermeden ilerliyor. 1 milyon kişide 5 ila 34 kişi arasında görülür. Bu hastalıkta acil müdahale, ekipman ve ameliyathane çok önemli. Bunlardan birisinde eksiklik olması hâlinde hastalar hayatlarını kaybeder.” dedi.


Çareyi sadece Üniversitemiz hastanesinde bulan bir diğer hasta, 68 yaşındaki Necmettin Koçak oldu. Uzun yıllardır kalp ve diyabete bağlı damar hastalığı bulunan Koçak, Dr. Öğretim Üyesi Fatih Ada’nın başarılı operasyonu sayesinde sağlığına kavuştu.


Koçak, tekerlekli sandalye ile geldiği hastaneden yürüyerek çıktığını belirterek, “Sağlık sıkıntım çok. Şeker hastalığı var, parmaklarımda soyulmalar var. Hastalıklarımın tedavisi için uğraşıyorum. Hastalığımın tedavisi için Kayseri’ye gittim fakat orada da bir gelişme göremeyince Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek Doktor Fatih Ada ile tanıştım. Allah razı olsun kendisi bize çok yardımcı oldu. Buraya geldiğimde yürüyemiyordum. Fatih Hoca anjiyo yaparak dizlerimdeki damarlarımı açtı. Biraz olsun rahatladım. Sağ kolumdaki damarları da açtı. Göğsümde de kalp pili var. Şuan kendimi çok iyi hissediyorum. Hocama çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Necmettin Koçak’ın oğlu Rıfat Koçak babasının sağlık sorunlarından bahsederek birçok hastaneye gitmesine rağmen tedavilerinin yapılamadığını vurguladı. Koçak, “Babamda kalp ve şekere bağlı bacak ve kol damarlarında sıkıntılar vardı. Babamı önce Kayseri’ye götürdük daha sonra Ankara’ya heyete soktuk fakat hiçbir ameliyat yapılamayacağını söylediler. Fakat Fatih Bey’in ismini duyduk ve Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne geldik. Fatih Bey olmaz denilen bütün ameliyatları yaparak babamı iyi hâle getirdi. Her geçen gün de sağlık durumu daha iyiye gidiyor.” şeklinde konuştu.


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Dr. Öğretim Üyesi Fatih Ada, Cumhuriyet Üniversitesi hastanesinin çevre illere hizmet ettiğini vurgulayarak, “Necmettin Bey bize birçok şikâyet ile geldi. En büyük şikâyeti hemodiyaliz için bir damar erişimi yoktu. Biz muayenemizde damar erişimi için ilk önce sol koluna ameliyat yaptık. Daha sonra bu fistülü çeşitli nedenlerle durmuştu. Daha sonra diğer kolundan fistül açtık. Orada da şişme gerçekleşti. Oraya balon ve stent ile açma işlemini yaptık. Sağ kolu ödemden dolayı çok büyüktü. Şişlik şu an indi, zamanla tamamen düzelecek. Şekere bağlı damar hastalığı vardı. Ayaklarına giden damarlar tıkalıydı. Onları da zaman zaman girişler yaparak bacağındaki sorunları çözdük. Bu işlemler personel eksikliği, malzeme eksikliği yüzünden her yerde yapılamıyor. Bizim hastanemizde her şeyimiz mevcut. Biz sadece Sivas’a değil, çevre illere de hizmet sunuyoruz.” dedi.

 



Haber Tarihi : 08.08.2019

AYLARA GÖRE HABERLER