Geleceğin Şefleri Sivas’ta Yetişiyor

Turizm Fakültemizin Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü öğrencileri okulda teorik olarak aldıkları bilgiyi pratiğe dönüştürüyor.

 

Öğrenciler fakültelerindeki mutfakta ‘pişirme teknikleri’ dersi kapsamında yöresel lezzetlerden dünya mutfağına kadar birçok yemeği pişiriyorlar. 4 yıllık eğitimlerinin ardından turizm bölgelerinde, otellerde ve restoranlarda iş bulabiliyorlar veya kendi iş yerlerini kurabiliyorlar.

 

“Öğrencilerimiz Gerçek Hayat İçerisinde Uygulama Yapıyorlar”

 

Orta Anadolu'da Turizm Fakültemdeki gibi hizmet veren Gastronomi Bölümü olmadığını ve bunun haklı gururunu yaşadığını belirten Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Tuğkan Şeker, “Üniversitemizdeki son yıllarda dışa açık bölümlerden birisidir. Son yıllarda geleceği parlak, önü açık olduğu düşünülen bir bölüm, öğrenciler oldukça talep etmekte. Gerek Turizm Lisesi mezunları, gerekse lise mezunları tarafından Gastronomi Bölümü revaçta bir bölüm. Biz de okulumuzda bütün uygulamaları dünya mutfaklarını, yerel mutfaklar, unlu mamullerden, pastaya kadar bütün branşlarda uygulamalı olarak eğitim vermeye gayret ediyoruz.” dedi.

 

İsteyerek Gastronomi Bölümü'ne geldiğini belirten öğrencilerden Ünal Can Kutal, "Aşçılık okulunu bitirdim. Buraya gelmemdeki esas amaç Türk kültürünü ve dünya mutfağını yaymak, esas amacım ise Michelin Yıldızı'nı almak ve ülkemizi gururlandırmak." ifadelerini kullandı.

 



Haber Tarihi : 10.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER