Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinin Önemi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Gelişim ve İnovasyon Kulübü tarafından “Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinin Önemi” başlıklı konferans düzenlendi.

 

Sağlık Hizmetleri MYO 301 Nolu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serdar Berkil, Kulüp Danışman hocası Doç. Dr. Ümit Muhammet Koçyiğit, konuşmacı Dr. Şimşek Çelik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Dr. Çelik acil servis doktorları için yapılan ilkyardımın çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Hastane öncesi ne kadar iyiyse bizim de hastaya o kadar faydamız oluyor. O yüzden hastane öncesinde çalışan bütün arkadaşlar bizim için çok kıymetli. İnsanın vazgeçilmez öğesi sağlıktır. Sağlığımızı kaybettiğimiz zaman gerçekten bunun önemini anlarız. Acil Sağlık Hizmeti (ASH) 7-24 hizmet veren bir birimdir. Ücretsiz bir şekilde kimin neye ihtiyacı varsa ona göre uygulamalarda bulunan bir hizmettir.” dedi.

 

ASH’nin amacından bahseden Dr. Çelik konuşmasında,  “Öncelikli amacı acil hastalık ve yaralanma hallerinde hızlı ve etkin müdahale ile ölümlerin önlenmesi ve sakatlıkların azaltılmasıdır. ASH, acil yardım ve kurtarma ile başlayıp ambulans, kaza servisleri ve rehabilitasyon ile devam etmektedir.” İfadelerine yer verdi.

 

Dr. Çelik, “Zincirin halkalarından birinde meydana gelen bozukluk diğer aşamaların hepsini olumsuz etkiler. Dolayısıyla hastane öncesi acil sağlık hizmetleri zincirin ilk halkası olarak düşünüldüğünden oldukça önemlidir. Günümüzde acil tıbbi hastalıklar, şiddet olayları ve afetler sık görülmektedir. Bu nedenle hasta veya yaralının yaşam şansını artırmak, oluşabilecek komplikasyonları önlemek ve iyileştirmeyi kolaylaştırmak için hastane öncesi acil bakım hizmetleri zorunludur. Hastane öncesi bakım hizmetlerinin en önemli unsuru da ambulans hizmeti olarak görülmektedir. Travmalar kronik hastalıklar vb. durumlar her geçen gün artış göstermektedir. Bu nedenle ASH’nin önemi de giderek artmaktadır.” diye konuştu.

 

Konuşmasının ardından MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serdar Berkil Dr. Şimşek Çelik’e teşekkür belgesi verdi.



Haber Tarihi : 25.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER