Bedensel Engelli İdris Cücen’in “Yakarış” Şiir Kitabı

Engelli öğrencilerimizin ve personelimizin dertlerini dinlemek, onların erişebirliğini kolaylaştırmak ve derslerinde yol göstermek amacıyla kurulan CENGEL (Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi) yaptığı sosyal faaliyetlerle de adından söz ettiriyor.

 

Engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak için açılan işaret dili kursları, engelli ailelerin evlatlarının ödevlerini yapmaları için gerçekleştirilen kurslar, gerçekleştirilen birçok sosyal ve kültürel etkinliğin yanında engelli bireylerin yazmış olduğu kitaplar da kültürel yayın olarak Üniversitemiz tarafından bastırılıp yayımlanıyor.

 

Bu kapsamda CENGEL (Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi) sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı’nın katkılarıyla Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde küçük yaşlarda bedensel engelli olan İdris Cücen tarafından yazılan “Yakarış” isimli şiir kitabının basımı tamamlandı.

 

Yazdığı şiirlerin basılmasından kıvanç duyduğunu, mutlu olduğunu belirten Cücen, “Ben kitap çıkarmayı düşünmüyordum. Hocalarım sağ olsun, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum hepsine de. Recep Toparlı Hocama ve Alim Yıldız Hocama teşekkürlerimi arz ediyorum. Emeği geçen herkese, özellikle Muhammet Gökkaya kardeşime teşekkür ediyorum. Onun da emeği geçti. Allah razı olsun. ” ifadelerini kullandı.

 

 



Haber Tarihi : 30.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER