Sağlık Çalışanları ve Cezai Durumlar Konferansı

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen “Seminer Günleri-2” adlı etkinliğin ikinci oturumu “Sağlık Çalışanları ve Cezai Durumlar” semineri düzenlendi.

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Üniversitemiz Hukuk Müşaviri Avukat Salih Karaca, Sağlık Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Tülay Kars Fertelli, öğretim elamanları ile öğrenciler katıldı.

 
Sağlık hizmetinin tüm sağlık görevlileri tarafından yürütülen bir faaliyet olduğunu ve her sağlık personelinin ayrı bir sorumluluğunun bulunduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Tülay Kars Fertelli, “Bu nedenle her kademedeki sağlık personeli görev alanındaki eylemler ve müdahaleleri nedeniyle verdiği zararlardan, kendi görev ve yetkisi adına sorumludur.” dedi. 

Dr. Tülay Kars Fertelli, “Sorumluluk ne? Bunun tanımına bakacak olursak, belirli bir konuda mevcut olan kurallara aykırı düşmenin hesap verme durumudur. Aslında sorumluluk bir hesap vermeyi gerektiriyor. O zaman biz sağlık çalışanları olarak acaba sorumluluklarımız neler? Mesleki sorumluluklar, idari sorumluluklar ve yasal sorumluluklar var. Hukuka aykırı eylem bir kişinin müdahalesi, hasta bakımında zarara yol açması ve bundan dolayı, zararı tazmin yükü altına girmesidir. Kaç tip yasal sorumluluk var? Cezai sorumluluklar, tazminat sorumluluğu ve disiplin sorumluluğu vardır. “ dedi.

Konuşmanın sonunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Tülay Kars Fertelli’ye teşekkür belgesi verdi. 
 



Haber Tarihi : 09.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER