Üniversitemiz Engellilerle İlgili “Farkındalık” Oluşturmaya Devam Ediyor

Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukları bilip farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan çalışmalara Üniversitemiz bir yenisi daha ekledi.

Görme engelli Hülya Devecioğlu ve Selman Devecioğlu’nun konuşmacı olduğu “Görme Engellilerin Dünyası” isimli söyleşi Kültür Merkezimizde gerçekleştirildi.

Söyleşiye Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, il protokolü, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Söyleşinin açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi’nin çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, ”Vatan Sevgisi Engel Tanımaz” ismi ile engelli kardeşlerimizin yazmış olduğu şiirleri bir araya getiren bir kitap yayınladık.  Bugün de Selman kardeşimizle muhtereme eşleri bir söyleşi gerçekleştirecek. Selman Hocamızın şiirleri var, onları da yayımlayacağız.  Bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı ise, “Biz mümkün olduğu kadar engellilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim işimizde samimiyet ve ihlas var. Bizler hiçbir karşılık beklemeden bu işi yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra söyleşiye geçildi. Selman Devecioğlu, İnsanlar doğuştan ve sonradan engelli olabiliyorlar. Bir insana engellidir diye koruyucu davranırsak, o insandan hiçbir şey bekleyemeyiz. Normal, sıradan bir insan olduğunu kabul edip ona göre davranmalıyız.” diyerek engellilerin bir farkının olmadığını söyledi. 

Hülya Devecioğlu hayatından kesitler anlattı. Devecioğlu, “18 aylık bebekken gözlerimi kaybettim. Görmüyor olmamın benim için bir engel teşkil etmediğini düşünmüyorum.” dedi.

Söyleşinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız konuşmacılara hediye verdi.

Söyleşi arasında, futbolda Türkiye üçüncüsü olan Buruciye İşitme Engelliler Okulu öğrencilerine ve teknik direktörüne eşofman hediye edildi.



Haber Tarihi : 30.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER