Yüksekokuldan Sigarayı Bıraktıran Uygulama

Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulunda sigarayı bırakan öğrenciler öğle yemeklerini ücretsiz yiyecekler.


Sigara alışkanlığına son vermek üzere hazırlanan proje ile ilgili olarak açıklama yapan Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nevzat Balıkçıoğlu, öğrencilerin sigarayı bırakmasına yardımcı olmak için Şarkışla Devlet Hastanesi’yle iş birliği yaparak projeye başladıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz sigara içmeyi bıraktıkları günden itibaren ücretsiz olarak öğle yemeklerini yiyebilecekler. Öğrencilerimizin doktorlarımız tarafından aylık takipleri yapılacak. Sigarayı bırakma süreci içerisinde bütün öğrencilerimiz aldıkları belge karşılığında öğle yemeklerini bir bedel ödemeden yiyecek. Onları kötü alışkanlık olan sigaradan kurtarmış olacağız." diye konuştu.


Sigara alışkanlığına son vermek amacıyla yapılan projenin Türkiye'de ilk olduğunu belirten Balıkçıoğlu, öğrencilerin sigarayı bırakacağına inandığını vurguladı.


Yüksekokulda eğitim gören ve sigara alışkanlığına sahip olup proje kapsamında sigara kullanımına son veren öğrenciler ceplerinde taşıdıkları sigara paketlerini çöpe attı. Hem öğle yemeğini ücretsiz yiyeceklerini hem de sigaraya verdikleri paranın ceplerinde kalacağını ve belki de en önemlisi sağlıklarını koruyacaklarını ifade eden öğrenciler, okul yöneticilerine teşekkür ettiler.



Haber Tarihi : 05.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER