İİBF Öğrencileri Uluslararası Yarışmada 3. Oldular

DHL Supply Chain Türkiye, üniversite–sanayi iş birliği kapsamında lisans, doktora ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik Teknolojistik Fikir Yarışması düzenledi. Lojistikle teknolojiyi birleştirmeyi teşvik eden yarışmada Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri 3’üncü oldular.


Öğrencilerin sektörü tanımasına imkân sağlamak ve sektöre uygun insan kaynağını keşfedip istihdam imkânları oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 54 değerli proje katılırken, yarışmanın finalinde 10 farklı üniversiteden 34 öğrenci projelerini tüm katılımcılara sunma fırsatı yakaladı.


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mualla Akçadağ danışmanlığında, bölüm öğrencilerinden Hatice Toğyasun, Serkan Onaran ve Ahmet Furkan Caymaz’ın hazırladığı “My Sweet Lıttle Store” adlı proje Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi gibi sayılı üniversiteleri eleyerek üçüncülüğü kazandı.


Katılımcılardan ve şirket yöneticilerinden oluşan jüri ekibinin kazanan takımları belirlediği yarışmada İstanbul Yıldız Teknik birinci, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi de ikinciliğe layık görüldü.


Şirket yöneticilerinin yanı sıra akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı organizasyonda kazananlara maddi ödüllere ek olarak DHL'in Almanya'daki genel merkezi tarafından düzenlenen, tüm şirket çalışanlarının katılım sağlayabildiği bir yarışma ve eğitim programı olan DHL Global Start-Up yarışmasına başvuru ve DHL Supply Chain Türkiye FIP (Future Innovator Programme) eğitim programına katılım hakkı tanındı.


Öğrencilere 3 aylık süre boyunca farklı departmanlarda tedarik zinciri süreçlerinin adım adım öğretileceği bir eğitim ortamı sağlayan FIP (Future Innovator Programme) ile öğrenciler DHL'i yakından tanıma ve yeteneklerini geliştirme fırsatına sahip oluyor. Buna ek olarak program sonunda uygun görülen öğrencilere iş imkânı sunuluyor.

 



Haber Tarihi : 22.07.2019

AYLARA GÖRE HABERLER