İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Üniversite-Sanayi İşbirliğine Destek

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri İsviçre’de faaliyet gösteren ve Türkiye pazarına girmeye hazırlanan ‘SRST’ adlı geri dönüşüm makinesi hakkında firma sahibinden bilgi aldılar.

 

İsviçre’de yaşayan, Sivaslı girişimci Zeki Yıldırım tarafından üretimine başlanan ev tipi geri dönüşüm makinesi olan SRST öğrencilere tanıtıldı. Bu makine ile evlerde organik gübrenin üretilerek doğanın korunması ve israfın önlenmesiyle oluşacak ekonomik büyümenin altı çizilerek, çevre hassasiyetinin önemi vurgulandı. Sıfır atık konusundaki hassasiyetinden dolayı Yıldırım, büyük takdir topladı.

 

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zekiye Tamer Gencer, akademisyenler, özel sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Doç. Dr. Zekiye Tamer Gencer, gerçek ürün ve markalara ait brief ile sektöre öğrencilerinin daha hızlı alışmalarına destek olma şiarıyla yıllardır önemli marka ve firmalara bu konuda fikir üretme noktasında öğrencilerine olanak sağladıklarını ve bunun üniversite sanayi iş birliği anlamında somut çıktılar ürettiğini belirtti.

 

Daha sonra programın misafirleri Ahat Türkmenoğlu ve Şemsettin Yolalan öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktardılar.

 

Ayrıca danışmanlığını Doç. Dr. Zekiye Tamer Gencer, Öğr. Gör. Özal Karadeniz ve Arş. Gör. Dr. Meltem Yılmaz Bilecen’in yürüteceği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencilerinin 360 derece iletişim kampanyası üreteceği projelerin içerisinden jüri tarafından seçilecek başarılı çalışmalar ve öğrenciler ödüllendirecek.
 



Haber Tarihi : 17.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER