Rektörümüzün Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Ramazan Ayı Mesajı


Toplum olarak kardeşliğe, birlik ve beraberliğe, sevgiye, saygıya, paylaşmaya, merhamete ve birbirimizi daha iyi anlamaya en fazla muhtaç olduğumuz anda on bir ayın sultanı mübarek Ramazan Ayı’na kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz

Ramazan Ayı, Müslümanlar için oldukça önemli bir aydır. Bir hasat mevsimidir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi de bu aydadır. Ramazan Ayı, nefislerimizi terbiye edeceğimiz, güzel hasletler kazanacağımız, manevi duygularımızın daha fazla kabardığı bir aydır.

Böylesine önemli bir ayı fırsat bilip birbirimize karşı sevgi, saygı, yardımlaşma, kardeşlik, dayanışma gibi davranışları en fazla hissettireceğimiz, yaşayacağımız, yaşatacağımız bu ayı güzel bir şekilde geçirmek için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı’nda öğrencilerimize iftar yemeğini ücretsiz ikram edeceğiz

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılki Ramazan için ‘Ramazan ve İnfak’ ana temasını belirlemiştir. Biz de yüce Rabbimizin rızasını kazanmak amacıyla bu ayda daha fazla iyilik, daha fazla fedakârlık ve daha fazla infak ederek Rabbimizin rızasını kazanmayı diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Ayı’nın, şahsımız, ailemiz, ülkemiz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi mensuplarımız ve bütün İslam âlemi için huzur, mutluluk ve barış getirmesini diliyor, sağlık ve huzur içinde Ramazan Bayramına erişmemizi temenni ediyorum.

Prof. Dr. Alim Yıldız - Rektör



Haber Tarihi : 06.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER