Üniversite Hastanemiz Sağlıkta Kalite Puanını Yükseltti

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından her yıl düzenli olarak Türkiye genelinde yapılan kalite değerlendirilmesini başarıyla tamamlayarak puanını geçtiğimiz yılların üstüne yükseltti.

 

Hastanemiz geçen yıllara nazaran 2019 yılında puanını yükselterek sağlıkta kalite puanını artırmış oldu.

 

Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan yaptığı açıklama, “Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tüm sağlık kurumlarında kalite değerlendirmeleri yapmaktadır. Bu değerlendirmeler 2019 yılına kadar 110 standart üzerinden yapılmaktaydı ve sadece 1 günlük bir saha gezintisi ile değerlendiriliyordu. 2019 yılında bakanlık aldığı kararla hastaneleri 550 standarttan sorumlu tutmuş ve değerlendirme süresini bizim ölçümüzdeki hastaneler için 3 günlük olarak belirlemiştir. Hastanemizde bu koşullar ile 19-21 Kasım 2019 tarihinde değerlendirilmiş ve yüksek bir puan almıştır. Öncekine göre 4 katı daha çok standart değerlendirmesine rağmen bir önceki puanı geride bırakacak bir puan alınmıştır.” dedi.

 

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Doğan, “Bu puan bir sonraki değerlendirmelerde bizim için alt sınır kabul edilecek daha da iyi puanlar almak için tüm ekibimize itici güç olacaktır. Bu değerlendirme sürecinde hazırlık aşamasında ve değerlendirme aşamasında büyük katkı sağlayan tüm kalite sorumlu hocalarımıza, hemşerilerimize, tekniker ve teknisyenlerimize, alt yapı ve destek personelimize, temizlik görevlisi çalışanlarımıza, sekreterlik hizmetleri çalışanlarımıza emekleri ve gayretleri için teşekkür ederim.” diye ekledi.

 



Haber Tarihi : 04.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER