Engel Tanımayan Başarı Hikâyesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Üniversiteli Aktif Gençlik Kulübü (ÜNİAK) tarafından “ Farkında Mısınız?” konulu söyleşi düzenlendi.

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye ÜNİAK Başkanı Melih Safa Altun, konuşmacı Boccia Milli Sporcusu Emre Vural, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını ÜNİAK Başkanı Melih Safa Altun yaptı.

 

Altun konuşmasında, “Farkında olmamız gereken durum, engellilerin sadece bizim kafamızda oluşturduğumuz sınırlarla sınırlı olmadığını bilmemiz olmalı. Asıl olan engelimiz, engelimizi aşmaktır. Oluşturmaya çalıştığımız bilinç ve farkındalıklar için ekibimizle durmaksızın çalışmaya, gençlerimizi kazanmaya devam ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

 

Daha sonra söyleşisini gerçekleştiren Boccia Milli Sporcusu Emre Vural, “Orta öğrenimimi tamamladıktan sonra Lise öğrenimimi dışardan bitirmek zorunda kaldım. Çünkü kazandığım okul engelliler için müsait değildi. Engelliler için asansörü yoktu. O anda öğrenim hayatımı sonlandırma kararı aldım. Çünkü ciddi anlamda kızmıştım. Aylar geçtikten sonra kendimi sorgulamaya başladım. Evet, eğitim hayatını sonlandırdın ama bunun bir yere faydası var mı ya da sana bir faydası var mı? Gördüm ki hiçbir faydası yok. Sonra bir U dönüşü yaptım ve ben okumalıyım dedim. Liseyi açık öğretimden okudum, devamında üniversiteyi Onur Belgesi ile tamamladım. Eğer ben o gün U dönüşü yapmayıp pes etseydim bu gün karşınızda olamazdım. Farkındalık diyoruz ve farkında olmadan engelli arkadaşlarımıza çok hatalar yapıyoruz. Arkadaşlar bu konuda herkes hassas davranmalı; kimisi Sivas’ta kimisi bulunduğu yerde bu hassasiyeti gösterecek ve oralarda da bu farkındalık oluşacak.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 16.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER