Üniversitemizde 54. Kütüphaneler Haftası Kutlandı

İnsanlarda okuma alışkanlığını artırmak, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve kütüphanelerin gelişimine katkı sunması amacıyla kutlanan Kütüphaneler Haftası Üniversitemizde de birtakım etkinliklerle kutlandı.


Üniversitemiz Merkezî Kütüphanesinde düzenlen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Hasbek, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yaptığı açıklamada, “Kültürümüz kitaba dayanan bir kültürdür, Kültürü de taşıyan kitaptır. Yüzyıllardır Sivas bu anlamda kitap üreten ve okuyan bir toplum olmuştur. Şu an içerisinde bulunduğumuz kütüphane geçen yıl hizmete girdi ve Türkiye’de örnek gösterilen kütüphanelerden birisidir. Kütüphanemize sağ olsunlar kitap sahipleri bize bağışlarda bulunuyorlar ve biz belli sayıda kitap bağışında bulunanların isimlerini kütüphanedeki salonlara veriyoruz. Öğrencilerimiz bu durumdan memnun. Geçen sene vize ve final sınavları döneminde öğrencilerimize ücretsiz çorba dağıtmıştık, bu yıl da bu uygulamayı devam ettireceğiz. Bu vesile ile kütüphaneler haftasının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kütüphanede en fazla vakit geçiren öğrenciler, kütüphanede çalışan başarılı kısmî zamanlı çalışanlar teşekkür belgeleri ile ödüllendirilerek katılımcılar ile birlikte Mustafa Taki’nin torunu Fikret Doğruyol’un da katılımı ile Mustafa Taki Kitap Okuma Salonu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve beraberindekiler Merkezî Kütüphanede bulunan kitapları inceledikten sonra kütüphanenin kitap okuma salonuna geçerek öğrencilerimizle beraber kitap okuma etkinliğine katıldılar.

Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



Haber Tarihi : 29.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER