Rektörlük Kayak Yarışları Yapıldı

Her yıl geleneksel olarak yapılan "Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük Kayak Yarışları" Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından düzenlenen kayak yarışlarına Vali Davut Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof Dr. Ali Taşkın, Prof Dr. Mehmet Çimen, Rektör Danışmanlarımız Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi, Genel Sekreter Yardımcımız Alper Duran, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Muhlis Öztürk, akademisyenler, öğrenciler ve çalışanlarımızın yanı sıra ilimiz protokol üyeleri ve il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

18 kategoride gerçekleştirilen yarışmalara 1979 ve öncesi, 1980-1989, 1990-1995, 1996-1998, 1999-2000, 2001-2002, 2003-2004, 2005-2006, 2007-2009 doğumlu erkek ve kadın kayakçılar ile Üniversite öğrencilerimiz snowboard, alp ve kuzey disiplini kategorilerinde yarıştılar.

Toplamda 91 yarışmacının katıldığı kayak yarışlarında sporcular kıyasıya yarıştı.

Ödül töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, yoğun bir katılım olduğunu ifade ederek, “Sivas’ın yükselen yıldızı Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi inşallah bundan sonra daha güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Üniversitemize bağlı Yıldız Dağı Yüksek İrtifa Merkezi inşaatımız yakın zamanda hizmete girecek ve bundan sonra artık millî sporcularımız Yıldız Dağı’nı tercih edecekler.” diyerek katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Yarışlarda dereceye giren sporculara madalyaları ve ödülleri rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, rektör yardımcımız, fakülte dekanları, okul müdürleri ve ilimiz protokolü tarafından verildi.

Yarışmada dereceye giren ve yarışma sonrası kayak yapmaya devam eden sporcu Enes Sait Altun ödül töreni öncesi sakatlanarak Üniversitemiz hastanesinde tedavi altına alındı. Bacağında kırık olduğu anlaşılan ve tedavisi yapılan sporcuyu program sonrası hastanede ziyaret eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen tarafından madalyası ve hediyesi verildi.

Yarışmacılara ve katılımcılara Üniversitemiz tarafından gün boyu çay ve sıcak çorba ikram edildi.

 



Haber Tarihi : 06.02.2017

AYLARA GÖRE HABERLER