“Emzirme Neden Önemlidir?”

Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi bünyesinde bulunan Gebe Bilgilendirme Sınıfında 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinliği kapsamında 'Anne Sütünün Önemi ve Emzirme' konusunda söyleşi gerçekleştirildi.  

 

Üniversitemiz Hastanesi Gebe Bilgilendirme sınıfında gerçekleştirilen söyleşide Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nilüfer Tuğut “Emzirme Neden Önemlidir?” konusuna değindi.

 

Emzirmenin önemine değinen Tuğut, emzirmenin sadece çocuklar için değil, kadın sağlığı açısından da birçok olumlu etkisinin olduğunu, bebeğin anne memesini ilk ağzına almasıyla bunun beden sağlığına olumlu yansıdığını söyledi.

 

Emziren annelerde şeker hastalığının daha az görüldüğüne dikkat çeken Tuğut, annenin ileride tip 2 diyabet hastalık riskini azaltan emzirmenin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için yenidoğanın ilk emzirmeyi erken dönemde gerçekleştirmesi ve tam emzirmenin sağlanması gerektiğini ifade etti.

 

İlk 6 ayda bebek için en önemli besinin anne sütü olduğunun altını çizen Tuğut, “Genellikle annelerin çoğu bebeklerin ihtiyaçlarından daha fazla süt üretmektedirler. Nadir durumlarda anne sütü yetersiz olabilir. Anne sütünü artırmak için bebeklerin doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde emzirilmesi, tensel temas, sık ve sınırsız emzirme, özellikle ilk zamanlarda günde en az 8 kez emzirmek gerekir.  Annenin sütünü artırmak amacıyla en az iki litre su içmesi, sağlıklı ve yeterli beslenmesi, kafeinli içeceklerden alkol ve sigaradan uzak durması önemlidir.” diye ekledi.

 

Tuğut son olarak, tüm gebe adayları ve gebelerin haftanın 5 günü istedikleri her an Üniversitemiz Gebe Bilgilendirme Birimi ile iletişime geçebileceklerini ve emzirme danışmanlığı alabileceklerini söyledi.

 

Söyleşinin ardından uzman hemşire Meral Karataş gebe adaylarına emzirme pozisyonlarını anlattı.



Haber Tarihi : 15.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER