Rektörümüz Patent Alan Akademisyenlerimizle Bir Araya Geldi

Ürüne dönük akademik çalışmalara büyük önem veren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, patent kataloğunda yer alan akademisyenlerimizle bir araya gelerek göstermiş oldukları çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Ahmet Alim, Üniversitemiz Patent Komisyonu üyeleri ile patent alan akademisyenler katıldı.

 

Üniversitemizde son yıllarda güzel çalışmaların olduğunu belirterek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Üniversitemizde 2016 yılına kadar toplam 3 patent başvurusu olurken ve son üç yılda bu sayı dokuz oldu. Elbette Üniversitemiz adına güzel şeyler. Biz göreve geldiğimizde Cumhuriyet Teknokent’te bir arkadaşımız ve bir de hizmetli görev yapıyordu. Sağ olsun Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Serdar Mercan ve Doç. Dr. Uğur Tutar diğer arkadaşlarla beraber ayağa kaldırdılar. Bunun neticesinde 2018 yılında Cumhuriyet Teknokent Ekibi “En İyi Gelişme Gösteren TGB” kategorisinde 2’nci oldu. Şu anda TEKNOKENT kendini idare edebilir hâle geldi. 2’nci binamız yapıldı, birinci binamızda da çok az yer kaldı. Teknoloji Transfer Ofisimizi kurmamız, Patent Birimini kurmamız önemliydi. Çünkü hocalarımız bir şey üzerinde çalışırken diğer taraftan da bu yazışmalarla uğraşıyorlardı. Bu anlamda hiç olmazsa hocalarımızı rahatlatacak bir duruma geldik. Bizim maksadımız burada üniversitenin para kazanması değil, hocalarımızı teşvik ediyoruz. Böylece üretime de katkımız oluyor. Tabii patent ticarileştiği zaman elbette ülkemize fayda sağlayacaktır. Akademisyenlerimizle bir araya geldiğim toplantılarda hep şunu söyledim: Mutlaka proje alın fakat bu projeler sadece makale olarak kalmasın. Bunu üretime dönüştürecek hâle getirelim demiştim. Bu konuda çalışma yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

‘Tek Kullanımlık Katater Sabitleyici Bone’ başlıklı model çalışmasıyla patent alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Şerife Karagözoğlu, “Biz doktora öğrencilerimizle katater sabitleyici bir bone üzerine çalıştık. Özellikle yoğun bakım ve diğer kompleks bakım gerektiren ünitelerde bir çok komplikasyonu önleyecek ürün olarak tasarladık. Şu anda da sona yaklaştık. Yakında belgemizi de alacağız. Destekleri ile bizleri cesaretlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a de teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

‘Akıllı Aydınlatma Yönetim Sistemi’ çalışmasıyla paten alan Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Aksöz ise, “Patent konum aydınlatma sistemlerinin akıllı hâle getirilmesiydi. Enerji verimliliği sağlanarak israfın önüne geçilmesi ile ilgili patent konumuz vardı ve hâlihazırda devam eden TÜBİTAK projesi kapsamında 2 tane de patent başvuru hazırlığımız bulunmakta. Burada kesintisiz güç kaynaklarıyla ilgili yenilenebilir enerji ve aynı şekilde akıllı şebekelerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Başta Rektör hocam olmak üzere bütün çalışma hocalarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Rektörkümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Patent /Faydalı Model buluş sahipleri

 

 

1.         Prof. Dr. Melih AKYOL-Tıp Fakültesi

2.         Prof. Dr. Şerife KARAGÖZOĞLU-Sağlık Bilimleri Fakültesi

3.         Prof. Dr. Meltem SARIOĞLU CEBECİ- Mühendislik Fakültesi

4.         Doç. Dr. Oğuzhan GÖRLER-Diş Hekimliği Fakültesi

5.         Dr. Öğr. Üyesi Serdar MERCAN-Teknoloji Fakültesi

6.         Dr. Öğr. Üyesi Meryem GÖKSEL SARAÇ-Teknokent TTO

7.         Dr. Öğr. Üyesi Ahmet AKSÖZ-Fen Bilimleri Enstitüsü

8.         Dr. Öğr. Üyesi Özhan PAZARCI-Tıp Fakültesi

9.         Öğr. Gör. Emine TONUS-Sivas MYO

10.       Öğr. Gör. Derya ONOCAK- Teknokent TTO

 

 Teşekkür Belgesi ile taltif etti.



Haber Tarihi : 21.02.2020

AYLARA GÖRE HABERLER