Plevral Hastalıklar Sempozyumu Düzenlendi

Tıp Fakültemiz ve Türk Göğüs Cerrahisi tarafından ortaklaşa  “Plevral Hastalıklar Sempozyumu” düzenlendi.

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Behsan Önal Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İlker Toker, Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Türk Göğüs Cerrahisi Plevra Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ekber Şahin ile çok sayıda katılımcı katıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Türk Göğüs Cerrahisi Plevra Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ekber Şahin, açış konuşmasında “Bu Sivas’ta düzenlediğimiz ikinci sempozyum. Sayın Rektörümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Daha önce böyle bir destek görememiştik maalesef. Ayrıca dernek başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine bu sempozyumun burada gerçekleştirilmesi için verdikleri katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli ise “Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, bugünleri borçlu olduğumuz Atatürk ve arkadaşlarının karar verdikleri il olan Sivas’ta, Cumhuriyetin otağında olmaktan mutluluk duyduğumu belirmek isterim. Plevra hem biz göğüs cerrahlarını hem bu alanda meslek icra eden paydaşlarımızın sık sık gündeme getirdiği bir alan ama temelde biz cerrahların, çok daha geniş ve teorik anlamda bilgi birikimine sahip olduğunu düşünürsek her vesile ile tartışacağımız paylaşacağımız birikimlerimiz olacaktır. Ben bu toplantıyı burada gerçekleştirdiği için tekrar Ekber Şahin Hocama, Sayın Rektörüm Prof. Dr. Alim Yıldız’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Yararlı güzel ve paylaşımlı bir toplantı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Üniversitemiz 43 yıllık bir üniversite ve Türkiye’de kurulan 13. Üniversite. Şu an 56.000 öğrencimiz var ve biz burada bilimsel çalışmaların ön plana çıkmasını istiyoruz. Biz rektörlük olarak bilimsel çalışmaların sürekli arkasındayız, ne yapılması gerekiyorsa onu da yaparız. Sivas, Hocamızın da söylediği gibi Anadolu’nun önemli şehirlerinden birisidir. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetin kuruluşunda önemli görevler yapmış bir şehir. Fakat Sivas her nedense dışarda hep farklı algılandı. Sivas’a gelirken birçok hocamız diğer sempozyumlara gelenler de Sivas’a ilk kez gelen hocalarımızla görüştüğümüzde Sivas’a endişeli bir bakış vardı. Ama Sivas’a gelip gittikten sonra da Sivas’ın çok güzel bir şehir olduğunu hep söylemişlerdir. Gelen hocalarımız daha sonraki karşılaşmalarımız da hep güzel şeyler anlatmışlardır. Umuyorum siz de bunu göreceksiniz. Ben bu sempozyumun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ekber Hocama ve ekibi ile katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Elbeyli sempozyumun düzenlemesine verdiği katkılardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız’a plaket takdim etti. Rektörümüz ise Elbeyli’ye katılımlarından dolayı belge verdi.

  



Haber Tarihi : 14.09.2017

AYLARA GÖRE HABERLER