Rektörümüzden Yurt Dışındaki Üniversitelere Ziyaret

Üniversitemizin uluslararası tanınırlığını artırmak ve yabancı öğrencilerin tercih edeceği bir üniversite olması yolunda önemli çalışmalar yapan Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü yurt dışı üniversitelerle iş birliklerini artırma çalışmalarına devam ediyor.

 

Bu kapsamda 8-11 Ekim 2018 tarihleri arasından Rektörümü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Üniversitemiz Uluslararası ilişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu’nun katılımıyla Özbekistan devlet üniversiteleriyle yapılacak iş birliği için Özbekistan’a ziyaret gerçekleştirdi.

 

Üniversitemiz ile Özbekistan Taşkent Devlet Üniversitesi ve Buhara Devlet Üniversitesi arasında Erasmus Plus ve ikili iş birliğini geliştirmeye yönelik anlaşmaların önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak birçok üniversiteyle iş birliği anlaşmaları yaptık. Yaptığımız bu anlaşmayla Üniversitemiz ile Özbekistan Taşkent Devlet Üniversitesi ve Buhara Devlet Üniversitesi arasında ikili iş birliğini geliştirmeye yönelik önemli bir anlaşma imzaladık. Üniversitemiz 44 yıllık köklü bir geçmişe sahip olmakla beraber ülkemizde kurulan 13’üncü üniversitedir. Üniversitemizi hem ülkemizde hem de uluslararası alanda başarılı bir üniversite yapma gayretlerimiz tüm hızıyla devam edecek.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 16.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER