6 İle İstihdam Sağlayacak Proje

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) arasında yapılan iş birliğiyle, merkezi Sivas olan; Tokat, Yozgat, Giresun, Ordu ve Malatya illerinden katılımcıları da içerecek bir Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı (IQVET-III)  kapsamında Avrupa Birliği Projesi’ne proje başvurusu yapıldı.

 

Üniversite-sanayi iş birliğinin örneklemi olan proje, bölge sanayicisinin ve akademinin ihtiyaç duyacağı, yenilikçi teknoloji için güç birliği olması açısından da önemli bir yere sahip.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Cem Ertek, STSO Akademik Danışmanı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Özdemir ve Rektörlük Proje Koordinasyon ve Uygulama Merkezi’nden Öğr. Gör. Abdullah Mısırlıoğlu’dan oluşan ekip tarafından hazırlanan proje ile Sivas’ta “Eklemeli İmalat Sektörel Mükemmeliyet ve Uygulamalı Eğitim Merkezi” kurulması amaçlanıyor.

 

Proje kapsamında verilecek eğitimlerle Sivas, Yozgat, Malatya, Tokat, Giresun ve Ordu’da metal işleme ve makine teknolojilerinin yer aldığı eğitim ve sanayi kuruluşlarına yenilikçi ve kaliteye dayalı üretime katkı sağlamak projenin amacını oluşturuyor.

 

Başvurusu geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde yapılan, Haziran 2021’de değerlendirilmesi sonuçlandırılacak olan ve 597 bin 862 Euro bütçeli projenin kabulü hâlinde, adı geçen altı ilde bulunan meslek liselerinde metal teknolojileri alanında görev yapan 170 öğretmene eklemeli imalat konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir. Bu sayede sektöre ve çalışanlarına, çağın gerektirdiği bilgiyi kazandırarak, bölgede istihdamın ve rekabet gücünün artırılması, ekonomik verimliliğin iyileştirilmesi hedefleniyor.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan proje ekibinden Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Cem Ertek , “Eklemeli İmalat (Additive Manufacturing), son yıllarda gelişmiş ülkelerin imalat sanayilerine kazandırdığı yeni ve ileri imalat yöntemi olarak ön plana çıkmaktadır. Eklemeli imalat, polimer, seramik veya metal esaslı bir malzeme kullanarak üç boyutlu parçaları doğrudan bilgisayar destekli tasarım (CAD) verileri ile katmanlı olarak imal etme teknolojisidir. Ülkemizin, sanayisini geliştirip, ekonomisini güçlendirebilmesi ve imalat sanayinde en yeni teknolojileri uygulayabilmesi için eklemeli imalat yönteminin sektöre, sektörün eğitim kadrosuna, akademiye, mevcut ve gelecekteki çalışanlarına tanıtılması, uygulamalı olarak anlatılması gerekir.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 21.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER