İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi Başladı

Kongre başkanlığını Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurseli Develi Işıklı’nın yaptığı ve Üniversitemiz tarafından desteklenen İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi 26 Ekim 2017 (bugün) itibarıyla başladı.

Kongrenin açılış programı Sıcak Çermik’te özel bir otelin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kongreye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Kongre Başkanı Prof. Dr. Nursel Develi Işıklı, akademisyenler ile yurt içinden ve yurt dışından katılımcılar katıldı.

Kongrenin açış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Prof. Dr. Işıklı, “Tarım ve gıda alanındaki gelişmeleri gündeme getirmek ve yeni gelişmeleri paylaşmak amacıyla düzenlenen bu kongre ilk olarak 2013 yılında Niğde Üniversitesince desteklenmiş, 6 yıl sonra biz üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Daha sonra yapılacak olan kongrelerde daha geniş katılımlı, tarım ve gıdanın gerçek anlamda tüm paydaşlarını bir araya getirecek çalışmalar yapılır diye umuyorum.” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir ise, “Bu kongrenin önce Sivas ölçeğinde daha sonra ülkemiz ölçeğinde tarım ve gıdanın problemlerinin konuşulduğu aynı zamanda bilimin de konuşulduğu bir kongre olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven konuşmasında farklı disiplinlerin de kongrede bulunması gerektiğini belirterek, “Böyle bir toplantının Sivas’ta yapılıyor olması çok anlamlı. Zira üniversite ile bürokratların, gönüllü organizasyonların ve Sivas’ta tarım ve gıda ile ilgilenen insanların bir araya gelmiş olması bu vesile ile sağlanmış oluyor. Bununla hem bilimsel alışveriş gerçekleşiyor hem de güncel sorunlar karşılıklı olarak istişare edilmiş oluyor. Sadece gıda ve tarımla ilgilenen birimlerin değil dolaylı da olsa bu işin içinde olan diğer disiplinlerin de ortak sunumlar yapmaları gerektiği kanaatindeyim.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Rektör Yardımcımızın konuşmasının ardından katılımcılar kongreye geçtiler.

Kongre 28 Ekim 2017 tarihinde sona erecek.

 

 



Haber Tarihi : 26.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER