Kuruluşumuzun 44. Yılında Protokol ve Hayırseverlerle Bir Araya Gelindi

Üniversitemizin kuruluşunun 44. yılı münasebetiyle Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, ilimiz protokolü, yöneticilerimiz ve üniversitemize katkı sağlayan hayırsever vatandaşlarımız ile Üniversitemiz Mihmandar Uygulama Oteli’nde bir araya geldi.

 

Programa; Valimiz Davut Gül ve Eşi Gülden Gül Hanımefendi, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcıları Zihni Yıldızhan, Mehmet Nebi Kaya, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, Üniversitemiz protokolü ve Üniversitemize katkı sağlayan hayırseverler ile davetliler katıldı.

 

Program, Üniversitemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimimizin hazırladığı 44. Yıl Tanıtım Filmi’nin izlenmesi ile başladı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, konuşmasına başlarken Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin Suriye-Afrin'de terör örgütlerine yönelik hedefleri vurmak ve sınırlarımızı terör örgütlerinden temizlemek için başlattığı “Zeytin Dalı” operasyonunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını, Devletimizin teröre karşı yaptığı haklı mücadeleyi Hakk’ın batıla karşı mücadelesi olarak gördüğünü ifade ederek, “Yüce Rabbimiz, devletimizin bekasını, milletimizin birlik ve beraberliğini daim eylesin. Kahraman Türk Ordusu’nu muzaffer eylesin.” dedi.

 

Konuşmasının devamında Rektörümüz Yıldız, “1974 yılında yükseköğretim hayatına başlayan ve bu anlamda da 44 yıllık geçmişiyle köklü bir eğitim kurumu olan Üniversitemiz, 44 yılın verdiği tecrübeye bağlı enerji ve heyecan ile hareket eden, üniversitelerden beklenen en temel işlevleri yapmanın yanı sıra, topluma her anlamda katkı sağlayan, her geçen gün adından daha fazla söz ettiren, yıldızı sürekli parlayan, tercih edilen bir üniversite haline gelmiştir. Bulunduğu şehre büyük katma değer sağlayan Üniversitemizin 44. yılını kutlamanın büyük gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

 

Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen etkin tanıtım faaliyetleri ve oluşturulan farkındalıkla, Üniversitemiz bu yıl kontenjanlarını %90’ını doldurmuş, ilk kez 3 kıtadaki 15 farklı ülkeden 63 yabancı uyruklu öğrenciyi bünyesine katmış ve tercih edilen üniversiteler arasında yer almıştır. Dünya ölçeğinde rekabet gücüne sahip, evrensel bir eğitim kurumu olabilmek için Erasmus, Mevlâna ve Eğitim-Araştırma İkili İşbirliği Protokolleri kapsamında imzalanan uluslararası anlaşma sayısı 85’e, Farabi Değişim Programı kapsamında anlaşma yapılan üniversite sayısı 73’e yükselmiştir. Eğitimimizin uluslararası düzeye ulaştırılması içinde başta Tıp Fakültemiz olmak üzere Mühendislik Fakültemizdeki bazı bölümlerimiz akredite olmuşlardır. Eğitim yapı ve süreçlerinin, Bologna süreci kapsamında yeniden düzenlenerek, İngilizce diploma eki vermeye yönelik çalışmalarımızda son aşamaya gelmiştir. Yeni kurulan Uzaktan Eğitim Merkezimizin yoğun çalışmaları sonucunda, Türk Dili dersi ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi uzaktan eğitim yöntemiyle verilmeye başlanmıştır, Bilimsel üretkenlikte her geçen yıl önemli gelişmeler kaydeden Üniversitemizde, geçen yıl bütün üniversiteler içinde dört farklı alanda 7 ila 11 sıra yükselmiştir.2016 yılında 112 öğretim elemanımız yurt dışına gitmişken geçen yıl 450’ye yakın öğretim üyemiz yurt dışında tebliğ sunmuşlardır.” dedi.

 

Konuşmasının devamında Rektörümüz Yıldız; “Üniversitemizin altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözdük. Bu yıl içinde yeni hastanemizin projesi için ihaleye çıkılacak olup inşallah yıl sonuna doğru da temel atma törenini gerçekleştireceğiz. En önemli fiziki eksiklik olarak bilinen yerleşke sorunu çözüme kavuşturulmuştur. Amacımız, topluma doğrudan katkı yapan, eğitim ve araştırmayı bütünleştiren yeni nesil bir üniversite sistemini oluşturmaktır. Şu bir gerçektir ki her gün aynı şeylerin yapılıp farklı sonuçların beklenmemesi gerekir, bu nedenle yürütülen politikaları ve stratejileri yeniden gözden geçirerek atılımlarımıza devam etmeyi planlamaktayız.

 

 “Gelenekten Geleceğe” sloganıyla ve “Marka Şehir, Dünya Üniversitesi” olma gayesiyle çıktığımız bu yolda, ulusal ve uluslararası arenada hak ettiğimiz yere ulaşmak için başarı grafiğini sürekli olarak yükseltmeye devam edeceğiz.

 

Bütün bu icraatlardan daha önemlisi, insan yetiştirmektir. Bizler, insan yetiştirmenin en büyük medeniyet öncüsü olduğuna yürekten inanıyoruz ki üniversitelerin bana göre en büyük işlevi de bu olmalıdır diye düşünüyorum. Büyük mütefekkir Sezai Karakoç’un şu mısraları bizim yetiştirmemiz gereken insan modelini en güzel şekilde ifade etmektedir:

 

Yetiştir erlerini
Diriliş bayraklarını taşıyan
Şehit gömleklerini peşin giymiş
Ateşten, sudan geçer gibi geçen
Allah önünde her varı yok gören
Dağların üstünde erip
Kentlere şafaklar gibi ağan
Küçük askerlerini
Gül diksinler diye yeni topraklarına
İnsanın ta gönlüne
Yetiştir erenlerini Allah'ım Amin...

 

Hep birlikte el ele gerçekleştirdiğimiz bu başarılı çalışmaların daha da artarak devam edeceğine olan inancımla, Üniversitemizi sahiplenerek bizlere maddi ve manevi destek veren tüm gönüldaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Üniversitemizin “44. kuruluş yıl dönümünü tüm içtenliğimle kutluyorum.” dedi.

 

Daha sonra konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, üniversitemizin önemine değinerek kuruluşundan bugüne kadar üniversitemizde görev alanları saygıyla andığını ve üniversitemizin Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi olduğunu ifade ederek üniversiteyi bu noktaya taşıyanlara teşekkür etti.

 

Daha sonra konuşan Valimiz Gül ise Cumhuriyet Üniversitesi'nin ülkemizin önemli üniversitelerinden biri olduğunu belirterek, "Elde olanın kıymeti çok bilinmiyor. Sivas'ın önünde öncelik olarak gösterilen işlerin başında ikinci üniversite geliyor. İkinci üniversitenin bizim için ne ifade ettiğini düşündüğümüzde elimizde 60 bin öğrencisi olan birinci üniversitenin kıymeti daha çok ortaya çıkıyor. İnşallah ikinci üniversite de kurulduğunda iki üniversitesi olan ve daha çok gelişen bir Sivas olacak." dedi.

 

Program sonunda katılımcılara, üniversitemizin çeşitli yayınlarının bulunduğu dergi ve kitapçıklar hediye edildi.

 

          

             

 



Haber Tarihi : 12.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER