İletişim Fakültesi Mezunlarımız Öğrenciler ile Buluştu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), İletişim Fakültesi ile Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Üniversitemiz İletişim Fakültesinden mezun olan gazeteciler ile öğrenciler söyleşi programında bir araya geldiler.

 

İletişim Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Aytekin, TSYD (Türkiye Spor Yazarları Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çağlayan, TSYD Sivas Şube Başkanı Ali Yavuz, Demirören Haber Ajansı Sivas Büro Müdürü Eraydın Aytekin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ünal Kılıç, “Millî Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol kapsamında bugün anlamlı bir program gerçekleştiriyoruz. Bu tür programlarımız bundan sonra devam edecektir.” dedi.

 

Ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde böyle anlamlı bir program yapmak bizim için oldukça önemlidir. Biraz sonra Üniversitemizden mezun olan ve basın sektöründe çalışan arkadaşlarımızla bir söyleşi programı yapılacak. İcra edilen mesleği sevmek çok önemli ve değerlidir. 7+1 sistemine geçmemiz siz öğrencilerimizin meslek hayatları için çok önemlidir. Burada alacağınız eğitim ve uygulamalı dersler sizlere ilerde çok yardımcı olacaktır. İnşallah sizler de ilerde iyi bir gazeteci iyi bir televizyon programcısı ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek yetişmiş iyi bir personel olacaksanız.” dedi.

 

Müzik dinletisinin ardından söyleşi programına geçildi. Programa konuşmacı olarak katılan ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan, TRT Haber Sivas temsilcisi Uğur Yiğit, Bizim Sivas Gazetesi haber muhabiri Ayşe Mine Egüz ve Demirören Haber Ajansı muhabiri Arife Defne Aslan, “Yerel basının önemi, teknolojinin yerel basın üzerindeki etkisi ve yerel basının zorlukları” konularında katılımcılara bilgi verdiler.

 

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, konuşmacılara teşekkür belgesi verdi.



Haber Tarihi : 10.01.2022

AYLARA GÖRE HABERLER