Konferans:'Kadına Yönelik Şiddet'

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Sosyal Hizmet Kulübü tarafından “Kadına Yönelik Şiddet” konulu konferans düzenlendi.

Merkezi Amfi’de gerçekleşen programa Sosyal Hizmet Bölümü öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Kulüp Başkanı Hasan Akpınar’ın konuşmasının ardından Sosyolog Selda Bulut, şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddetin, kadınların haklarının ve temel özgürlüklerinin ihlali olduğunu söyleyerek, “Kadına yönelik şiddet, ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen, coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde yaygın olarak görülen evrensel bir sorundur. Kadınları, çocukları, aileyi ve toplumu olumsuz olarak etkileyen kadına yönelik şiddet farklı biçimlerde karşımıza çıkmaktadır. Bunlar; fiziksel şiddet, cinsel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, ısrarlı takiptir.” dedi.

Sosyolog Selda Bulut’un konuşmasının ardından konuşan Psikolog Döndü Kuzu ise; şiddete maruz kalan kadınları bekleyen sorunlardan bahsederek ilk dönemde şok hâli, çevreye şiddet tepkileri verme, sosyal yaşamdan uzaklaşma, derin depresyon, özgüven yitimi, kendini suçlama eğilimi, artmış endişe, korku hâli, alkol madde bağımlılığı, intihar düşünceleri, öğrenilmiş çaresizlik, evden uzaklaşma, beslenme bozuklukları, ekonomik kaygılar, iş stresi vb. psikolojik sorunlarla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

 



Haber Tarihi : 26.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER