Uluslararası Üniversiteler Konseyi Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Toplandı

Asya, Afrika ve Balkan ülkeleri ile diğer bölgelerde bulunan yükseköğretim kurumlarının ekonomik, akademik teknik proje ve eğitim alanlarında iş birliğini sağlamak ve yükseköğretimde bölgesel ve uluslararası ortak değerleri yaşatmak, geliştirmek amacıyla kurulan Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin İcra Kurulu ve Yönetim kurulu toplantıları Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Üniversitemiz Senato Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, YÖK Üyesi ve Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut Doğru, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Başdanışmanı ve Genel Koordinatör Prof. Dr. Uğur Çevik, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Kastamonu Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Fırat Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, yurt dışından ve yurt içinden katılan yönetim kurulu üyeleri, Üniversitemiz dekanları ile Uluslararası Üniversiteler Konseyi İcra Kurulu Üyesi ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız katıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Üniversitemizin 46. Kuruluş yıldönümünde, bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmamak ve kutlama programımıza katılmak vesilesiyle Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu toplantılarını Üniversitemiz ev sahipliğinde icra ediyoruz. Gerek yurt dışından ve gerekse yurt içinden katılan misafirlerimize, dekanlarımıza, hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Daha sonra konuşan Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ve bir önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanımız ve şu anda da üst yöneticimiz Sayın Prof. Dr. Alim Yıldız Hocamıza ev sahipliğinden dolayı, toplantılarımıza yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bu bölgenin her alanda lokomotif bir üniversitesi. Siz değerli üniversite yöneticileri aynı zamanda bu bölgenin kanaat önderlerisiniz. Sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Şimdi heyetimi sizlere tanıttıktan sonra görüşmelerimize geçeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından üniversitemiz tanıtım filmi izlendi ve akabinde heyet görüşmelerine devam etti.



Haber Tarihi : 09.02.2020

AYLARA GÖRE HABERLER