Rektörümüz 4 Eylül Kongresi’nin 97. Yıl Dönümü Nedeniyle Düzenlenen Etkinliklere Katıldı

Sivas Kongresinin 97. Yıl dönümü, ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Düzenlenen törenlere TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Vali Davut Gül, Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habib Soluk, Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk Kültür Merkezi’nde Sivas Kongresi’nin temsilî olarak canlandırması gerçekleştirildi. Sivas Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından 97 yıl önce bugün; Sivas Kongresi’nde Kurtuluş Mücadelesi uğruna reddedilen manda ve himayenin anlatıldığı oyun sahneneldi.
 
Tiyatronun ardından Tarihî Kent Meydanı’nda TBMM Başkan Vekili Aydın ve beraberindekiler Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine katıldılar. Törende; TBMM, Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Sivas Belediyesi tarafından anıta çelenk sunuldu, saygı duruşund a bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
-Sivas Kongre Binası’nın Açılışı Gerçekleştirildi-
 
Restorasyon sonucu baştan aşağı yenilenen Sivas Kongresi Binası’nın bahçesinde protokol konuşmaları ile devam eden kutlama programı, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği’nin konseri ile sona erdi.
 
TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ve il protokolü restorasyonu tamamlanan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi. Açılışın ardından heyet, 4 Eylül Kongresi ve Millî Mücadele Dönemi’nde Sivas’ta yaşananların anlatıldığı Kongre Müzesi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.
 
-Başkan Aydın ve Rektörümüzden TBMM Başkan Vekili Aydın’a İrade-i Milliye Kitabı Hediye Edildi-
 
Kongrenin yapıldığı salonda incelemelerde bulunan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın’a, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından, 4 Eylül 1919’da Sivas’ta yayımlanan İrade-i Milliye Gazetesi’nin tüm sayılarını içeren kitap hediye edildi.



Haber Tarihi : 04.09.2016

AYLARA GÖRE HABERLER