Bir Projemize Daha TÜBİTAK’tan Destek

Eğitim Fakültesi öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Serkan Buldur’un yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında “Üçü Bir Yerde: Sağlık, Kültür ve Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi” projesi TÜBİTAK’tan destek aldı.

Proje etkinliği açılışı Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilirken açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Hakan Koç, akademisyenler ve projede yer alan öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Serkan Buldur projenin 7 Eylül 2017 itibarıyla başlayıp 13 Eylül 2017’de sona ereceğini ifade etti.

Projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesinin Sivas ve Üniversitemiz için önemine değinen Buldur, “Bu proje dâhilinde disiplinler arası bir yaklaşım esas alınacaktır. Arkeoloji, tıp, jeoloji, biyoloji ve kimya gibi 10 farklı disipline ilişkin 36 eğitim etkinliği Üniversitemizin birçok fakülte ve yüksekokulunda görev yapan, alanında uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilecektir.” dedi.

Projenin hedef kitlesinin Sivas’ta sosyo-ekonomik düzey açısından dezavantajlı bölgelerde yer alan 12 farklı okulda öğrenim gören ve akademik başarısı yüksek 30 öğrenci olduğunu söyleyen Buldur sözlerine şöyle devam etti: “Projenin temel amacı katılımcıların bilimsel okur/yazarlık düzeylerini artırmak ve bilimsel bakış açılarının olumlu yönde gelişmesine katkı sağlamak ve katılımcılara pratik öğrenme fırsatları sunarak anlamlı öğrenmelerini sağlamak. Ben öncelikle bizi destekleyen, proje kapsamında ihtiyaç duyduğumuz her an yanımızda olan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a ve ekibine, maddi desteklerinden ötürü TÜBİTAK’a teşekkür ederim.”

Rektörümüz Yıldız, temel amaçlarının insanlığın yararına olacak çalışmalar yaparak ülkemizi medeniyet sahibi bir konuma taşımak olduğunun altını çizdi.

Rektörümüz konuşmasında doğru hedefler koyup o yönde çalışmanın gereğinden bahsederek, “Üniversitemiz şehrimizin marka değerlerinden birisidir. Bu markayı, yapacağımız çalışmalarla daha yükseğe taşımak ve ülke sathında tanınır hâle getirmek durumundayız.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Serkan Buldur’un çalışmasının Üniversitemiz için çok önemli olduğunu vurgulayan Rektörümüz, “Akademisyenlerimizin çalışmalarının destek görmesi, ülkemizin yararına olduğu gibi şehrimizin ve Üniversitemizin de yararınadır. Bünyesinde başarılı akademisyenleri barındıran bir üniversite başarı basamaklarını birer birer tırmanacaktır. Her zaman dediğim gibi; bilimsel çalışma yapan, bilginin erdemine inanarak çalışan akademisyen arkadaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Projenin hedeflenen başarıya ulaşmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Rektörümüz, konuşmasından sonra katılımcılara çanta ve kırtasiye setlerini öğrencilere verdi



Haber Tarihi : 12.09.2017

AYLARA GÖRE HABERLER