Yabancı Öğrenciler ve İdaremiz Külliyede

Yunus Emre Enstitüsü tarafından, ülkelerinde aldıkları Türkoloji eğitimini geliştirmek üzere Üniversitemize misafir öğrenci olarak gelen yabancı öğrencilere düzenlenen programların tamamlanmasını müteakip diğer illerdeki yabancı öğrencilerin de katılımları ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Külliye’de kapanış programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, büyükelçiler, valiler, belediye başkanları, rektörler, sanatçılar, yazarlar ile çok sayıda davetli ve yabancı öğrenciler katıldı. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın yurtdışında olmasından dolayı vekâleten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen katıldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunması ve Sayın Başbakanımızın konuşmalarının ardından program halk oyunları gösterisi ve söylenen şarkılarla sona erdi.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen “Türkçe Yaz Okulu”na Üniversitemizin de aralarında bulunduğu 23 üniversite ev sahipliği yapmış ve söz konusu programa 57 ülkeden 700 öğrenci katılmıştı.



Haber Tarihi : 18.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER