Marmara İşitme Engelliler Derneği’nden Üniversitemize Ziyaret

Marmara İşitme Engelliler Derneği Başkanı Şebnem Şen ve dernek üyeleri İstanbul’dan başlayarak Kars’a kadar devam edecek gezileri kapsamında Sivas’ı gezdiler.

Üniversitemizde işitme engelliler için yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı bulan dernek üyeleri gezi kapsamında Rektör Başdanışmanı ve CENGEL Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı’yı ziyaret ettiler.

Üniversitede engelliler için yapılan çalışmaların özetlendiği kısa filmin izlenmesinin ardından bir açıklama yapan CENGEL Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı, işitme engellilerin çocukları için yapılan eğitimlerini destekleyici kurslar hakkında bilgi vererek “Ben Ankara’da Türk Dil Kurumu’nda görev yaparken, işaret dili komisyonunun başkanıydım. Uzun yıllar işaret dili ile uğraştım. Sivas’a geldim, işitme engellilerle birlikte güzel işlere imza attık.” dedi.

Daha sonra dernek üyeleri yerleşke içerinde Kangal Köpeği Araştırma ve Uygulama Merkezi köpek çiftliğini gezerek fotoğraf çektirdiler.

Haber Tarihi : 26.10.2018